Безжичен енергиен монитор Mieo HA104A
Въпросният електроенергиен монитор е нов модел и позволява визуализация и запаметяване до 2 години назад на изразходваната еленергия, както и показване на моментната мощност и др. Контролира от една до три фази. Доставя се на добри цени, с различен брой датчици за различна мощност, но без софтуера за връзка с компютър. Той се продава отделно, за минимум 30 USD с доставката, което е неоправдано много. Има ли някой във форума, който да притежава софтуера или желание да го притежава?
Отговор: Безжичен енергиен монитор Mieo HA104A
Скъпичък е. С трите фази излиза около 100$
Висок му е класа на точност. От Алиекспрес го доставят безплатно, има и допълнителни различни сензори. Софт нямат там.
Висок, висок, колко да е висок.... Envi-то ми излезе за трите фази 120лв., пак без сифтуер де. Не ми се вярва да е по точен. А и трансмитера на
Envi - то си е якичък и с две батерии ПО 1.5V oт най големите - D и изкара с едни батерии 3г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Висок му е класа на точност. От Алиекспрес го доставят безплатно, има и допълнителни различни сензори. Софт нямат там.
Щом не мери напрежение, забрави за всякаква точност. Става само за приблизителен ориентир и за нищо друго.
Точно като електромера у вас. Имаш ли софтуера?
Аз ползвам на Efergy там се въвежда колко волта е мрежата и се слага пръстен само на фазовия кабел. Разгледайте го заслужава си.
Цитат:
Първоначално публикувано от
chachoto
Аз ползвам на Efergy там се въвежда колко волта е мрежата и се слага пръстен само на фазовия кабел. Разгледайте го заслужава си.
То и при EnviR е така. А напрежението в градовете е сравнително константна величина и вариациите му са в рамките на 5%. Така че, резултатите са с достатъчна за практиката достоверност. Все пак това не е уред за търговско измерване.
Днес получих от китайците кабел за връзка по USB на моя EnviR с РС. Някой има ли софтуера?