Отговор: Ампераж за помпа.
На теб не ти е ясна електриката и ако ти изключва предпазителя викай този, който ти е правил монтажа. Предпазител не трябва да изключва от пусков ток. Като гледам настройката е около 2 пъти над номинала и ако това играе ролята на термична защита не е правилно. А щом изключва и при тази двойна настройка значи има нещо не у ред-я защитата, я мотора, я натоварването.
При подобна потопяема помпа - 1.1kW, замерената мощност е около 6А. Според мен сам си си определил проблема.
Майсторите ги остави на страна. Доколко разбирам (аз си знам). Но ако си чувал си има формули и се изчислява. Мисля да му сложа ампер-клещите утре и да видя кво се случва.
Тая помпа няма ли си табелка или някаква документация. Не знам с какви формули смяташ, след като според теб и другият отговорил ти, мощността се мери в ампери. Жив и и здрав! Успех със сметките, обаче са грешни.
Помпата държи 4 амп. (без никакви пикове и падове) Явно проблемът е другаде. И да колега има си табелка но на нея пише 3 амп но явно не изключва по ток. Почвам да се съмнявам,че помпата не е подходяща.
Аз все пак смятам,че проблемът ти е в предпазителя. Консултирай се и с хората, които са ти правили таблото.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dnedkov
Аз все пак смятам,че проблемът ти е в предпазителя. Консултирай се и с хората, които са ти правили таблото.
Да, колега пробвах и с друг предпазител нагласен 5,5 пак изключва, .И помпата си държи 4 амп. Явно ще трябва да ги викам пак тия да си видят помпата.