1 Прикачен файл(ове)
Помощ за свързване на диодна пура (лампа)
Kyпиx диoднa пypa зa гapaжa cи ĸaтo бяx yбeдeн,чe диoднитe лaмпи paбoтят бeз зaпaлĸи и дpoceли ĸaĸтo флyopecцeнтнитe ,oбaчe в yпътвaнeтo нa диoднaтa имa cxeмa зa мoнтaж нa ĸoятo пишe.чe тpябвa дa имa "Индyĸтивeн бaлacт" и зaпaлĸa,ĸoeтo мe изнeнaдa.Cнимaл cъм ви cxeмaтa зa пo-нaглeднo.Току що чeтox из мpeжaтa зa диoднитe пypи,чe eднo oт пpeдимcтвaтa нa диoнитe тaĸивa e,чe нe изиcĸвaт зaпaлĸи и дpoceли.
Отговор: Помощ за свързване на диодна пура (лампа)
Аз имам такава и две съм монтирал в рекламната ни табела без никакви дросели директно захрянени на 220волта.
Sent from my K012
И аз така очаквах да е,но нали виждаш схемата на производителя..И аз обикновените крушки ги смених с диони на Е27 без нищо допълнително.Направо ги навих на фасунгите и си работят,но тази схема доста ме притеснява.А към едната диодна пура ,които купих са прикрепили запалка ..Ако можеше без нея защо ще я дават....
Може и без баласт. Просто трябва да промените окабеляването, като захранването се свързва към електрода на пурата, който е предвиден за това. Електродът, който не участва в захранването на пурата, би трябвало да е обозначен с надпис. Неговата роля е единствено да прикрепи пурата към цокъла
Свържи ги като за товар вместо дросел сложи жична крушка и пробваи ако има проблем крушката ще предотврати повредата.
Sent from my K012
Пробваб я на всякакви варианти-директно към 220,със запалка - не свети.май я прецаках...
edit: Грешка.Кабела ми е бил прекъснат.Пробвах с друк габел директно и светна без запалки и без дросели.Така смятам да я карам пък колкото издържи.Дано съм полезен за другите.
На схемата е показано, че въпросната пура се монтира на стандартно тяло без да се премахва дросела. Оригиналния стартер се премахва и на негово място се слага т.нар LED Starter което е пълна тъпотия като име, защото е просто мостче в тяло от стартер. Целта на упражнението е пурата да свети както и да я монтираш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
на негово място се слага т.нар LED Starter което е пълна тъпотия като име, защото е просто мостче в тяло от стартер. .
При мен беше предпазител вътре в корпуса.