Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Проточен бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #1

    Проточен бойлер

    Имам един проточен бойлер Siemens DE 05101, бойлера е нов, в гаранция, но не съм доволен от съотношението дебит / температура на водата. То е ясно , че не може да пуска гореща вода на макс , но най-близките точки са двете мивки / в банята и кухнята/ , там тече гореща вода , но на душа нещата са плачевни. Ако се намали много струята бойлера изключва , ако се увеличи тече хладка вода. Мен не ме бърка , но момичетата са глезани и мърморят. Душа е с термостатен смесител. Бойлера ли е с малък капацитет, термостатния смесител ли не е подходящ за такъв тип бойлери или нещо бъркам в системата ?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,858
    #2

    Отговор: Проточен бойлер

    А смесителя отварял ли си го докрай, с натискане на ограничителя?
    Имам впредвид врътката на градусите, не на дебита.
    Връката може да се свали и да се регулира Т с ключ или отвертка - зависи от смесителя.

  4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #3

    Отговор: Проточен бойлер

    Сложи си нормален бойлер и не се занимавай с подобни произведения на техническия гений.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #4

    Отговор: Проточен бойлер

    На парно съм , бойлера се ползва само при аварии, безсмислено е да качвам 80 литра буре.
    Смесителя е отворен до край / на горещо/.
    Врътката не може да се регулира , може да се измести температурата на заключване. по презумпция заключва на 38 градуса , може да се промени само това. Самата врътка не е безконечна, т.е. като нормален кран си е. Отварял съм термоврътката, изчистена е.

  6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,858
    #5

    Отговор: Проточен бойлер


    Сваляш врътката и въртиш.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #6

    Отговор: Проточен бойлер

    Няма нищо за въртене. Има пласмасов ограничител, в които щраква заключването и с него се измества само температурата на заключване. Няма какво да се върти , за да тече примерно само топла вода / като обикновена батерия/. Изместил съм заключването малко над 38 / там се къпя аз /, момичетата отвъртат повече. На проточния бойлер и аз отвъртам до край и намалявам колкото може , но не е много комфортно. Може някой колега с подобен бойлер да каже как е . И има ли смисъл да го сменя с по-мощен , предвид , че са скъпи. Тоя го гледам че е 4,5 киловата, ако правилно разчитам книжката, щото е дадено с графики , а не с табличка. Ferro е смесителя , ако има значение.
    https://www.technopolis.bg/bg/Protoc...8101M/p/724118 това е бойлера , объркал съм модела по-горе. 7,2 квт.
    Този пост е редактиран от Slusatel; 04-08-20 в 19:19.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #7

    Отговор: Проточен бойлер

    Минимума е 7 киловата.

    4.5 киловата са за кухнята, не за банята.

    И има бойлери на Clage - с монофазно захранване.Поне аз си бях харесал 2 вида, като разликата е 20-30 лева : Първият по -евтин е с аналогова врътка за регулиране на загряването на водата и с дигитатален екран .

    Ето линк към моделите, като според мен ако си в район с по-мек климат ---> по Южното Черноморие, Кърждали, Петрич, Гоце Делчев, Благоевград и 6.6 киловата ще ти свършат работа.

    Ако си в регион с по-студена зима и климат ти трябват 8.8 киловата.

    Ето ги: https://www.clage.com/en/products/e-...-water-heaters

    и специално за баня:

    https://www.clage.com/en/products/e-...-water-heaters

    Но има и нещо друго ---> с днешните душ -слушалки, с голям дебит на водата, при използване на топла вода от проточен бойлер с малка мощност и малък дебит на топлата вода, душ-слушалката трябва да се слага на минималния дебит, а не "да пръска максимално широко".

    Научи си барбитата да ползват икономично вода от проточния бойлер, това не им топлофикация ...

  10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #8

    Отговор: Проточен бойлер

    Ерген си , ерген. Иначе щеше да знаеш , че мъжете каквото и кажат вкъщи винаги става , ама ако е съгласна жената ....

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #9

    Отговор: Проточен бойлер

    Имам опит, не съм ерген.С два проточни започнах и дори трети закупих и монтирах след като единият проточен даде фира.И никога ме са ми казали дали с проточен или с обикновения.

    Дадох съвет, който иска да слуша, който не иска ----> да си троши главата и да страда...

  12. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #10

    Отговор: Проточен бойлер

    бОЙЛЕРА ТИ Е СЛАБИЧЪК МНОГО МАЛКО КИЛОВАТИ И АКО ТРЪБНИЯ ПЪТ ТИ Е ДЪЛЪГ ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА. ВСЕ ПАК ТИЯ 7 КИЛОВАТА ЗА КАКВО ПО НАПРЕД ДА СТИГНАТ . ИНАЧЕ ЕВТИНИТЕ ТЕРМОСТАТИЧНИ БАТЕРИИ СА С КОФТИ ТЕРМОСТАТИ И ТРЯБВА ДА СЕ НАГЛАСЯТ СЛЕД ПОКУПКА. МОЯ В БАНЯТА НЕ ПУСКА ХЛАДНА ВОДА А САМО ГОРЕЩА ЖЕНАТА Е ВИНАГИ ДОВОЛНА НО НЕ И АЗ.

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #11

    Отговор: Проточен бойлер

    Той изобщо не е в час какво е купил.

    Първо пише 4.5 кв, след това били 7.2 кв...

    Как да сгрява водата, като той е бил слепец когато е правил сметки и купувал ---->> Слушал е жените, а не разума и след това ни се обяснява че "каквото кажат жените това става"

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #12

    Отговор: Проточен бойлер

    Не той е типичната жертва на продавач консултанта и българския манталитет. Отишъл е в магазина поискал е бойлер и продавача му е казал абе това е сименс бе той се развнява на 100 елдома и на 200 тесита аз толкова съм продал че не мога да броя до такава цифра. След това се е намесил манталитета който е сравнил данните в главата и си е казал верно бе това е сименс сега на точно колко тесита и елдома се равнява не знам ама е сименс и все пак това е ПРОДАВАЧ с главоно П той знае нали е специалист затова му плащат и хоп готово нахендрен си. Сега някой ще каже че видите ли не може човек да разбира от всичко да така е но в България всичко е изродено първо в 99% от магазините продавачите абсолютно нищо не разбират а само са прочели някакви съкратени технически параметри които не разбират второ тях изобщо не ги интересува нищо освен да продадат нещо и трето винаги човек с елементарна обща култура трябва да може да сравнява определени неща в живота като например какво е 7 киловата дори и да не знае какво е това как се смята и на какво е равно с няколко логически размишления трябва да стигне до мъгляво заключение че примерно с два три бързовара или две делиманота няма как да се къпеш нормално. Това е като с банката на оня господин дето избяга в сърбия а и с пирамидите и много хора ревяха значи не е нужно да си доктор по икономика за да разбереш че като ти дават висока лихва тия пари трябва от някъде някой да ги изработи и да ти ги даде.

  16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    151
    #13

    Отговор: Проточен бойлер

    В къщи имахме проточен бойлер в допълнителната баня която се ползваше само лятото. Беше 7кW душ слушалката си вървеше с него, беше супер икономична с тънки струи като игли, за мъжете ставаше да се къпем, но беше абсурд за майка ми. След 2 лета мъки баща ми с кеф го хвърли. От тогава знам че жена да се къпе на проточен спокойно без да мрънка, с хубав душ пускащ обилно, и да има запас бойлера за зимата той трябва да е минимум 12кW. Разбира се това зависи от Т на студената вода. В къщата студената вода беше наистина студена, а зимата ледена. Сега съм в Бургас - студената вода никога не е толкова студена.

  17. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #14

    Отговор: Проточен бойлер

    Така е защото живеем в България. В Германия например достъпа до трифазен ток е елементарен там съм виждал проточни бойлери по над 30 киловата по къщите но те са захранени трифазно. Същото е положението дори с готварските печки и те са захранени трифазно с кабелчета по един квадрат дори и по малки. При нас 12 киловатов бойлер дори и да не работи на пълна мощност трябва да му закараш минимум 4 а защо не и 6 квадрата кабел и друго в къщи да не пускаш това е така защото нашите монополисти като им кажеш за трифазен ток все едно искаш някоя извънземна технология. Аз от скоро се занимавам с електрификацията на гаража ми който е отделен от жилището ми и за некви мижави 6кв което е най малката мощност ми искат архитектурен проект и ел. проект което е смешно и абсурдно за гараж в който ще има едно табло и колкото си реша аз контакти тъй като това е гараж а не завод или жилищна сграда изобщо в България всичко е смехотворно.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #15

    Отговор: Проточен бойлер

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Той изобщо не е в час какво е купил.

    Първо пише 4.5 кв, след това били 7.2 кв...

    Как да сгрява водата, като той е бил слепец когато е правил сметки и купувал ---->> Слушал е жените, а не разума и след това ни се обяснява че "каквото кажат жените това става"
    Ако четеш наред съм обяснил - извадих книжката и там беше дадено в графика квт/ темпетатура. После видях , че макс мощност е 7,2 квт. Тесита и подобни който иска да си купува. Бойлера е купен , защото съм на парно и ми трябва 3-4 пъти в годината за няколко дни. От бойлери може да не разбирам , но от пари със сигурност разбирам и здравия ми разум не ми позволява да купя бойлер ххх квт за 500 лв , който ще се ползва от дъжд на вятър.
    По темата - прочистих си всички цедки по пътя на водата и сега всичко е ок , освен ако не се пуска душа на максимален режим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов проточен бойлер
    От Venko Grigorov във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 29-06-15, 15:09
  2. Газов проточен бойлер
    От svkap във форум Отопление
    Отговори: 2
    Последно: 12-02-15, 00:04
  3. Проточен бойлер
    От mitoshkin във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 41
    Последно: 12-01-14, 14:14
  4. Проточен или малолитражен бойлер?
    От Nustradin във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 28-10-07, 15:55
  5. Проточен бойлер?
    От sanita във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 10-09-06, 20:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе