От кой уред за измерване на консумация на ел.енергия сте доволни?
Здравейте,
търся добър уред(който измерва максимално точно) за измерване на консумацията на ел.енергията вкъщи.
Попаднах на ето този уред към който могат да включат няколко устройства наведнъж, но не показва ватовете.
Главно искам да измервам потреблението на компютри, телевизори и аудио системи в зависимост от натоварването им.
Моля за вашите препоръки :)
Отговор: От кой уред за измерване на консумация на ел.енергия сте доволни?
Прилича ми на кубче-разклонител с допълнителна екстра. Такива китайски 2-в-1 неща не ги одобрявам. Сещам се веднага за сгъваем нож с фенерче (един вид, ако ножът не става поне ще имаш фенерче). Иначе имам един стар ватметър Voltcraft energy check 3000. Колко точно мери не знам, ползвал съм го 4-5 пъти да се ориентирам за това онова колко консумира.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
i486
Прилича ми на кубче-разклонител с допълнителна екстра. Такива китайски 2-в-1 неща не ги одобрявам. Сещам се веднага за сгъваем нож с фенерче (един вид, ако ножът не става поне ще имаш фенерче). Иначе имам един стар ватметър Voltcraft energy check 3000. Колко точно мери не знам, ползвал съм го 4-5 пъти да се ориентирам за това онова колко консумира.
Какво си мерил с него? Колко точно измерва спрямо написаното на самия уред?
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
И аз попаднах на този модел.. Във всеки сайт е с различна марка.. Hama, Hope R, Intertek, и този в Щайнбергер е само с номер на модела.
Ти с такъв ли си? Доволен ли си?
Горе долу мери, няколко вата да даде отклонение при по ниски мощности до към 500W. То е и малко до партида, моите са от преди 4..5г.
Точност на измерване: ±1% ±1 W (макс. ±2% ±2 W за мощност до 2000 W; макс. ±4% за мощност над 2500 W)
Това за Voltcraft-а пише, но гледам го няма на пазара вече.
Тези гледал ли ги е някой:
ЦЪК
ЦЪК