Молба за помощ за инверторен електрожен
Здравейте колеги. Имам нужда за електрожен за село. Няма да вижда много работа. Имам едно телоподаващо от емаг с което се учих да заварявам. Пълен чеп е, но доста неща направих с него. Въпроса е, че като поработи 15 мин и прегрява. Та някой ако има преки впечатления от някой инверторен електрожен, Моля да сподели. Ясно е, че тея от 1000 лева заваряват яко. Въпроса е да намерин някой от 200 дето да върши тази работа. :lol:. Няма да заварявам релси за влак. Благодаря предварително.
Примерно някой от тези дървета?
https://praktiker.bg/bg/Zavaràchni-a...-180A/p/121476
https://praktiker.bg/bg/Zavaràchni-a...-180A/p/121476
Отговор: Молба за помощ за инверторен електрожен
https://argo-market.com -коректен търговец ,ще ти свърши работа
Заварявал ли си с електрожен?
Това нещо няма нищо общо с телоподаващото и ако нямаш опит, подобни китайци ще ги изгориш за нула време.
Какъв е проблема с телоподаващото?
Ще използвам темата на колегата да попитам и аз. Тези инверторни какъв бушон в домашното табло ги държи? Знаете, че обикновенно са 20-32А. А гледам разни характеристики за 180А и тн...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Заварявал ли си с електрожен?
Това нещо няма нищо общо с телоподаващото и ако нямаш опит, подобни китайци ще ги изгориш за нула време.
Какъв е проблема с телоподаващото?
Да но доста одавна. Не ми се е налагало над 20 години да заварявам. Тогава електрожените бяха други :). Затова искам съвет за тези инвертори.
Е телоподаващото освен че прегрява…някак си “накъсва” процеса по заварката. Може би няма достатъчно мощност.
Е не съм се зачекнал твърдо на тези от 150 лева. И нещо по нагоре мога да дам.
Цитат:
oldgraf
Ще използвам темата на колегата да попитам и аз. Тези инверторни какъв бушон в домашното табло ги държи? Знаете, че обикновенно са 20-32А. А гледам разни характеристики за 180А и тн...
Това 180-200а е отдавана мощност (нещо като при климатиците) предполагам. Едва ли ше консумира повече от 2-3 кв като му гледам размерите. Но говоря малко наизуст.
Какво ти е телоподаващото?
Принципно с ТП се работи доста по-лесно от електрожен и отделно можеш да заваряваш по-финни детайли.
В лидел пускат ТП, дори в момента имат, можеш да вземеш и да пробваш, пък ако резултата е същия ще го върнеш.
Аз лично съм скептичен към тези електрожени.
Принципно електрожена изисква значително повече ток, респективно по-сериозно изпълнение, разбирай по-висока стойност на чарковете.
Веднъж съм заварявал с инверторен на един познат и в сравнение с моя соц електрожен беше пълна трагедия.
Телоподаващото в същото като лидълското но на емаг. Само надписите са различни. Явно ги прави един и същи гараж в Китай. [emoji23]
Ок. Ще се съсредоточа още малко върху неговите възможности.
https://www.youtube.com/watch?v=Xod-...annel=Weld.com
Изгледай това видео и разбери дали не бъркаш някъде, било с настройките на ампеража и скоростта на подаване на телта или с техниката на заваряване.
За този инвертор от първия пост нямам мнение. Мога да ти препоръчам от преки впечатления Weldstar Compact Arc 160 5kW / 20-160A . Може да се намери онлайн под 190 лв. Амперите са реални, справя се и с 4 мм електроди, вентилаторът е "смарт". Недостатък е късият кабел маса(аз поне си скъсах нервите и го смених с 3 метров). Презрамката(коланът) също е добре да го осигуриш с възел :BigGrin към апарата, ако не искаш да ти падне на дясното стъпало, докато заваряваш асмалъка например(от опит) :lol:. 3-4 души се оборудвахме с този и е тествана машинка.
Цитат:
Принципно с ТП се работи доста по-лесно от електрожен и отделно можеш да заваряваш по-финни детайли.
При електрожена настройваш само ампери, при телоподаващото - ампери, подаване на телта и поток на газта. С електрожена виждаш върха на електрода, при телоподаващото газовата дюза е доста по-дебела от 2-4 мм и видимостта е по-тегава. Та, твърдението ти е относително - за мен е по-лесно с електрожен. За втората част от твърдението съм съгласен. Това го пиша като аматьор, не се занимавам професионално със заваряване. И за двете се иска майсторлък и/или много практика.
Преди три години заприходих първият, от същото място. Като гледам и другият- на едно място са правени.
Щом успявам да направя нещо, никога не пипвал ръчок, според мен не само става, а е и перфектен, не само за село.
Доказано работи и с онези, странните електроди, но в ръцете на майстор. Аз накупих всякакви, но само на меко желязо се справям, доколкото се справям.
Вече месец държи поправеният с него вирбел на 80кг ротвайлер!!!
Цитат:
TRENDS
За този инвертор от първия пост нямам мнение. Мога да ти препоръчам от преки впечатления Weldstar Compact Arc 160 5kW / 20-160A . Може да се намери онлайн под 190 лв. Амперите са реални, справя се и с 4 мм електроди, вентилаторът е "смарт". Недостатък е късият кабел маса(аз поне си скъсах нервите и го смених с 3 метров). Презрамката(коланът) също е добре да го осигуриш с възел :BigGrin към апарата, ако не искаш да ти падне на дясното стъпало, докато заваряваш асмалъка например(от опит) :lol:. 3-4 души се оборудвахме с този и е тествана машинка.
Благодаря. Взех 200 амперовия. Топ е. 40-50 електрода заминаха. Минах през един стар заварчик и му убих 3-4 часа да ми обеснява разни тънкости. Взел съм един чувал метални отпадъци - и правя всякакви скулптори. [emoji16]