Душ GROHE прокапва след 5 мин.
Душът е GROHE с голяма квадратна пита и слушалка с 2 степени. Термостатен , стандартен монтаж. Всичко е ок , регулира, тече добре. След спиране и около 5 мин след това голямата пита започва да се окапва и прави локва . Дразни понеже тъкмо се е подсущило и пак локва. :) После вече спира.
Така ли са си или има някаква хитрина . Душът е на 2 месеца , така си е от нов.
Мисля, че е точно този :
https://www.masterhaus.bg/bg/product...QPf2wYt12BdwqP
Отговор: Душ GROHE прокапва след 5 мин.
Няма никаква хитрина,капе си защото е евтинджос.
Това GROHE няма нищо общо с истинското,където само питата струва почти колкото целия ти комплект.
Ето ти пример:https://www.gaudi-ds.com/grohe-rains...n-white-15283/
Предполагам, че проблема не е в питата, по-скоро във вентила за пускане нагоре ?
Точно в питата е причината, няма как да не остане вода в нея, която няма как да не изтече в последствие, като й 'натежи' гравитацията.
Пробвай с лек наклон на питата по оста на душа.
Пробвал съм , прокапва или отред или отзад . Нищо, не е болка за умиране .:)
След като спреш водата остави вентила за горно/долно в средно положение - изкапва се веднага.
Този модел е с една врътка в ляво. Като завъртиш наляво тръгва отгоре и колкотото повече завиваш усилва, надясно тръгва от слушалката. По средата спира. Няма опция да останат леко и двете.
И моя капе по същия начин, такъв подобен е, не зная дали помагам.
Според мен няма как да е от питата, понеже тя се изкапва и чак след 5 мин започва пак. Вероятно крана за нагоре пропуска след малко поради термостата. Не е кой знае какво но дразни...
Тази система гаранция няма ли си?
За тези пари да не пиша какво трябва да прави допълнително.:thumbdn:
Различно от посочената "екстра".
:)Така е, но според друг колега е евтинджос...
- - - - - - - - - -
Днес, след къпане изтръсках добре питата с леки шамарчета. После не капна въобще. Следва , че крана не е виновен. Проблемът е в питата, остава пълна , водата надолу по тръбата я държи с вакуум. След като се охлади питата след 5 мин , водата се свива, поема въздух през някой отвор и се изтича...
Това е .
ако се къпеш през питата и спреш водата няма да прокапе, ако обърнеш на слушалка ще капе докато се отече питата, нормално е не е дефект
имам друг модел на Грое ,така са си
имах и друг смесител със същата душ система - няма разлика, т.е. не е от марката
Реших капането след 5 мин по следния начин. Наклоних питата леко напред , да прави лека дъга на струята при къпане. След спиране питата сама започва да се окапва в задната част докато изтече всичко. По този начин не се застоява вода вътре , която да прокапе впоследствие. Така ме устройва!!!:thumbup