Смяна на подов сифон в баня
Здравейте.
Има ли начин да се смени сифона на пода в банята без да се разбиват плочките или с минимално разбиване на плочки? Причината за смяна е че е корозирал и се е счупила преградната стена в сифона и не задържа "водната тапа". Резултатът е, че понякога неприятни миризми влизат през тръбата.
Отговор: Смяна на подов сифон в баня
честно казано не мисля че има - реално трябва да махнеш стария и да сложиш новия , включително и в тръбата , а това си минава минимум през 4те плочки около сифона ( ако приемем, че майстора е тръгнал оттам - така би трябвало да е )
вариант, за който се сещам е да се пробваш да напълниш стената - например с малко пяна или силикон в дупката и отгоре двукомпонентно лепило - това естествено ако не ти се занимава с пълнене с лепило за плочки например или друго
ако стигнеш вариант да смениш сифона - разгледай едни пластмасови с клапа( мисля, че се водят сухи ) - по-скъпи са от металните, но реално не създават проблем в дългосрочен план - аз смених с такъв стария изгнил преди 10на години, като мених плочките и проблеми не съм имал
Зависи от сифона. Сифон с по-голяма периферия от чашката вероятно ще може да се изкара без да се повредят плочките или пък ако се наложи рязане, после се слага по-голям сифон.
Така че ако знаеш какъв е сифона, постни снимка или линк.
Така също формата и типа присъединяване на сифона.
Дали е прав или под ъгъл спрямо тръбата.
И най-вече колко е кадърен и сръчен майстора. :p
1 Прикачен файл(ове)