-
Forum codes
Имам един въпрос относно т.нар. Forum Codes. Разглеждах FAQ, където има указания и примери, но някои са не особено подробни. Примерно следния таг "[соdе]":
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Code: Enclose your text with [соdе] and[/соdе]</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Какъв код би могъл да се поставя вътре? HTML или?
Благодаря предварително.
-
Forum codes
Прегледай внимателно секцийте Smilies, Creating a Hyperlink in your message и How to format text with Bold, Italic, Quote, etc... във FAQ-секцията.
Всичко от вида [text] е възможен такъв код.
-
Forum codes
Аз го ползвам, когато трябва да вмъкма в пост дълъг цитат от друг информационен източник.
-
Forum codes
По въпроса за таговете - направи ми впечатление, че могат да се ползват и тагове, за които няма бутон (а може би съм се объркал). Въпрос: има ли таг, който да подрежда текст в колони [?]
-
Forum codes
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">По въпроса за таговете - направи ми впечатление, че могат да се ползват и тагове, за които няма бутон (а може би съм се объркал). Въпрос: има ли таг, който да подрежда текст в колони [?]
<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 11/04/2005 : 21:17:15</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Има teletype това дето е като пишеща машинка.
-
Forum codes
@ru-boy Май не ще да е този бутон. Питането ми е за колони - повече от една.
-
Forum codes
Има възможност за pre-форматиран текст, която няма бутон май. Обаче ще ти свърши работа само ако имаш текста готов табулиран в колони plain text а.к.а.
<pre id='pre'><font size=2>
XXXXXXXXXX YYYYYYYYYY ZZZZZZZZZ
</font></pre id='pre'>
едва ли ще имаш този късмет, предполагам. Иначе начина май е само с таблица, която при опции "* HTML is OFF | * Forum Code is ON" липсва или скрита за ползване [:D]
-
Forum codes
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@ru-boy Май не ще да е този бутон. Питането ми е за колони - повече от една.
<div align="right">Originally posted by Edin_Lud - 12/04/2005 : 09:48:47</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Той е, той е. Питай Raid, за да ти покаже как става [;)]
Може и да бъркам, но Raid ги ползва от време на време тези тагове.
-
Forum codes
е точно и тага си е [prе]...[/prе] [:)]
<pre id='pre'><font size=2>a 5 4
b 3 6
c 2 1
</font></pre id='pre'>
.edit
сега видях и бутон си има - http://setcom.bg/news/forum/images/icon_editor_pre.gif [;)]
-
Forum codes
ОК. Благодаря на всички. Явно няма това, което ми се иска...
Идеята ми беше дали не може готов текст да се форматира така, че да се подреди в две или повече колони. Т.е., ако колоните са две, от началото на текста до средата е първа колона, от средата до края - втора (като в Word).
Все пак [code] върши работа. Само че, ако искам двете колони да са форматирани различно (шрифтове, цветове, подравняване), трябва да го правя ред по ред за всяка колона.