Re: Ако някой иска да помогне?
Бия отбой за HELP...
След като разгледах добре съдържанието считам, че в интерес на качествения превод (още повече, че става дума за помощната секция) би било хубаво да се заеме човек, който е много по-добре запознат с форумната (и може би в частност - тази на SetCom) терминология от мен.
Иначе казано - не мисля, че съм достатъчно компетентен за този превод.
Извинявам се на всички за това, че ви подведох!
Ще взема да го преведа тоя хелп...след като внезапно се разболях и имам свободно време
//Само едно въпросче преди да съм почнал...Help.english.php не е ли пхп-то, което дисплейва екрана на админа - като гледам "подсказките" в него...
Според мен истинския хелп за юзърите е в:
index.english.html
loginout.english.html
pm.english.html
posting.english.html
profile.english.html
registering.english.html
searching.english.html
Да взема да преведа HTML-ите?
Ммм, в интерес на истината ме хвърляш в тъча - набързо прикачих двуезичните файлове, но може да става дума за различни хелпове и да си прав.
Просто.. нямам никакво време сега да разглеждам пхп-то - нагърчили са ме в работата :(
Засега прикачих английския към БГ бутона... като гледам набързо май има някакво объркване м/у инсталираната версия на форума и версия 1.0.5.
Най-добре изчакай за да не хвърляш труд на вятъра - към края на празниците ще видя какво точно трябва да се превежда.
Изчетох пхп-то и установих, че това е хелпа, който ти помага да "настроиш" форума. Не е за юзърите. Тъй като след празниците надали ще съм още болен, надявам се, ще почна хтмл-тата. Пък докъдето стигна ;)
После със сигурност ще имат нужда от лека редакция - няма смисъл да губим време...
ок, сега ще ги прикача
ето:
Само хтмл-тата. хмл-ите не виждам да трябват. За съжаление в нашата версия 1.1 Бета 3 таговете не са изнесени в отделен файл. Честно казано - доста трудоемка задача... Не знам дали си заслужава да се захващаш - прецени сам.
[attachment deleted by admin]
Искаш ли да тестваш преведения индекс да видим какво се е получило. Ако може за проба да реплейснеш \Themes\default\help\index.bulgarian.html за дефолт темата. Правих го с FrontPage за по-бързо и може леко да съм го пооплескал. За тест става, май.
Екстра е.
Само ако превеждаш още - смени енкодинга преди да почнеш да превеждаш от Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii" />
на Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
, че иначе Фронтпейджа поомазва кода.
Малко ме е срам за забавянето, но не предполагах какви нечистотии ще ми се стоварят на главата...Прилагам 3 от 7те файла - преведени и с оправени линкове -> т.е. ще отварят българските преводи, но няма да намират непреведените
:offtopic:
И що трябва да те е срам? Да не би да гониш срокове да не те баннат?
Цитат:
Първоначално публикувано от Gadget
:offtopic:
И що трябва да те е срам? Да не би да гониш срокове да не те баннат?
Срам ме е, защото се хванах преди 15 дни...а е работа за 2 часа
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
Малко ме е срам за забавянето, но не предполагах какви нечистотии ще ми се стоварят на главата...Прилагам 3 от 7те файла - преведени и с оправени линкове -> т.е. ще отварят българските преводи, но няма да намират непреведените
Благодаря, сложени са трите нови файла
Въведение:
"Начало, който Ви ? главната страница. (в някои теми етикетът на бутона е Форум)"
грешчица има тук
Освен това навсякъде, където пише:
"В някои форуми ***едикаквоси***" май е по-добре да пише Сетком как е направен.
Защото текста в хелпа е за общия случай.
Поправи ги де...имаш файловете - не виждам проблема
Крис - забелязах, че лисва превода на секция "помощ" горе от менюто. Изпращам ти превод на този модул
http://tommorow.hit.bg/Manual.bulgarian.rar