-
Re: Среща през Ноември - вила, барбекю, денс!
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Zayo bayo, аз не съм превърженик на шкембе-чорбата, предполагам някои от дамите - също....
Няма да стане само със шкембе чорба, трябва да има и друго за нежелаещите. После - не съм наясно как стои въпроса с тенджери, черпаци, лъжици, супени чинии във вилата.
Шкембе чорбата предполага и доста чесън и усещам как част от дамите ще се изнесат на по-продължителна разходка из Трявна, докато се измирише :))
-
честно , направо ме кефи оптимизма Ви.
Хора ние селски сбор ли ще правим или сбирка да се видим, да пийнем нещо и да се порадваме на приятната обстановка и природа?
Тук летят едни скари ,шкембета салата и итн.
Я по една пържолка набързо , обикновенна салата от краставици и зеле, някой друг плод .Безалкохолни бол. (все още помня св.Кирик по кое време 10 човека започнаха да се хранят !  и кой от тях обиколи и разгледа забележителностите )
Аз все още се замислям за Механа ( тогава трябваше да послушаме @Vandal ) , а и наистина добрите ги знам къде са.
слеd механaта, в ръка с коняче ще се наслаждавам на купона ;)
Сами знаете че за 20 човека и повече механите правят отстъпки . Ще потърся тел. на "Калинчевата къща"
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
честно , направо ме кефи оптимизма Ви.
Хора ние селски сбор ли ще правим или сбирка да се видим, да пийнем нещо и да се порадваме на приятната обстановка и природа?
Тук летят едни скари ,шкембета салата и итн.
Я по една пържолка набързо , обикновенна салата от краставици и зеле, някой друг плод .Безалкохолни бол. (все още помня св.Кирик по кое време 10 човека започнаха да се хранят ! и кой от тях обиколи и разгледа забележителностите )
Аз все още се замислям за Механа ( тогава трябваше да послушаме @Vandal ) , а и наистина добрите ги знам къде са.
слеd механaта, в ръка с коняче ще се наслаждавам на купона ;)
Сами знаете че за 20 човека и повече механите правят отстъпки . Ще потърся тел. на "Калинчевата къща"
Хей, аз за какво ще нося музикална техника като за концерта на Rolling Stones на стадион Wembley? За какви механи говориш?? :))
Между другото - казвайте си музикалните предпочитания предварително, за да подготвя и вашата музика. За сега ще преобладава денс музиката от 80-те, ритъм енд блус, реге. А Човекът X ще осигури rock&roll. Други предпочитания? Народна музика, хора, ръченици, джаз, хауз, техно-транс, Бетовен, Чайковски? :)
DJ-ят ще бъде както трябва - с микрофон като на поп-фолк звезда, със слушалки и ще подгрява танцуващите :))
-
Те това:
http://www.nesiprav.com/fun/aqua/4.jpg
е салата за около 20-25 човека. Не за наяждане, а за мезе на ракията.
Прави се от един мераклия, за около 1 час.
Състои се от 10-12 салати, 3-4 краставици и 3 връзки репи. /пролетно-лятна салата/
Пържола се пече за около 15-20 мин, в зависимост от големината на скарата, качеството на въглищата и майсторлъка на готвача.
-
Барбекюто можело да поеме по 5-7 пържоли на едно мятане. Ако сложим 20 минути на пържола - значи за малко повече от час скарата ще е готова.
Картофите ще отнемат повече време, ако ги правим соте. Най вече подготовката им. Но ако се организираме и си носим картофобелачки и 5 човека белят едновременно, а 2-ма режат - ще стане за нула време. После много време ще се спести от това, че първо ще сварим картофите в тенджера в подсолена вода, а после за кратко се пекат в тава с олио във фурната. Докато в тавата се пекат първите сварени, в тенджерата ще се варят следващите и така ще ги направим за не повече от час и половина, ако са 3 тави. На котлоните на печката могат да се правят през това време гъбите, зеленчуците.
Паралелно се прави и салатата. Шопската се прави бързо, не е като зелената салата и репичките, показана по-горе. Трима да се занимават с нея - за 10-15 минути е готова, много преди другите неща.
Общо време за готвене на едно сядане на масата, при добра организация - час и половина.
Да не говорим, че в такива случаи дамите се стараят да се покажат коя от коя по-сръчна, умела и бърза.... :)
P.S. Всъщност малко ще ни забави и печенето на пипер на скарата. Ще ни трябва за салатата, както и за гарнитура.
-
ако има къде да запаля малък огън и някоя стара тава - ще ти направя картофите за двойно по-малко време !( На Кирика аз, Жена ми и жената на @Vandal за 40 мин. бяхме готови ! )
-
Има няколко въпроса:
1. Получих на е-мейл банковата сметка на вилата. Уговорката е всеки да си плати по банков път или първата нощувка, или и двете. Но тъй като при заемане на всички стаи получаваме 10% отстъпка - смятам че е по-добре да си платим първата нощувка, а ако дотогава и последната стая се заеме - на място ще се плати втората нощувка с приспадане на тези 10%.
"Bankovata smetka e:
VAKANS EOOD VARNA
DZI Bank klon Varna ofis Riviera
BIC (SWIFT) REXIBGSF
IBAN BG 26 REXI 9320 1000 2200 54 LV.
Pozdravi
Katia Genova"
За контакти с Катя Генова - 0889 248 773 или на е-мейл: info@galenci.com
2. Нека всеки да ми изпрати на лично съобщение двете си имена, или имената които ще бъдат вписани като подател в банката. Ще изпратя този списък на Катя и така ще се знае кой е платил, каква стая за кого се пази.
В това съобщение ми изпратете и номерата на мобилните си телефони, за да можем да подържаме връзка ако се наложи.
3. Като цени на стаите, нещата са следните:
1. Единична стая - Black Adder - 2 x 26 лв
2. Единична стая - Mr. TECHNO 2 х 29 лв
3. Единична стая - Sunny - 2 x 26 лв
1. Двойна стая - Sunny - 2 x 35 лв
2. Двойна стая - "Човекът Y" - 2 х 35 лв
3. Двойна стая - Zayo bayo - 2 х 35 лв
4. Двойна стая - Fori - 2 х 35 лв
5. Двойна стая - Carina - 2 х 35 лв
6. Двойна стая - Stekyman - 2 х 35 лв
7. Двойна стая - Cvetanov - 2 х 35 лв
8. Двойна стая - свободна - 2 х 35 лв. Ако се заеме - 10% отстъпка за всички.
1. Апартамент - "Човекът X" - 2 х 55 лв
2. Апартамент - roumen68 - - 2 х 55 лв
4. За първата вечер:
A. "Човекът X" има радостен повод да почерпи. Така че първата вечер от него са маркови отлежали напитки и безалкохолно за всички! :Drinks:
B. Предлагам да се купи някакво готово печено месо с гарнитура, за да не готвим първата вечер. Ще бъдем изморени от пътя. Ще приготвим салата, ща сложим колбаси и ядки за мезе, ще стоплим готовото ястие. Може да се вземе примерно от Kaufland или Billa, Човекът X има възможност да купи нещата. Съгласни ли сте за 300 гр. месо и 350 гр. гарнитура на човек? Така ще остане малко допълнително за желаещите, а вечерта се очертава дълга :)
5. Пластмасови еднократни чаши, чинии и прибори, или да ползваме тези от вилата и да ги мием?
-
Предлагам пластамсови чиниии и чаши.
Като цяло менюто е ок . 300 / 300 е по-добре
-
Я доуточни... това 35 дет си ми го писал за стаята ли е или на глава?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от fori
Я доуточни... това 35 дет си ми го писал за стаята ли е или на глава?
E, ако беше по 35 на глава - щеше в банята да има джакузи и денонощен room service :)
На цялата стая на нощувка, Fori.
С това "2 х 35" отбелязвам две нощувки по 35 лв всяка от тях (петък и събота вечер). Както писах - може да се плати само едната по банков път, а втората - на място.
-
Съжалявам много, но ние няма да можем да дойдем на страхотната сбирка :taz Сестра ми се обади, че си идва от щатите, което се случва много радко и просто няма как аз да съм някъде другаде :081:
На вас пожелавам приятно и весело изкарване :yahoo:
-
то както се е тръгнало май няма да се сберем а ?
Съни взимай за сестра си в последната двойна стая - да си почине момичето от "хАмеринакци".
-
Съжалявам Sunny, щом се налага...
Хей, компанията - продължаваме ли напред?
1. Единична стая - Black Adder - 2 x 26 лв
2. Единична стая - Mr. TECHNO 2 х 29 лв
3. Единична стая - свободна - 2 x 26 лв
1. Двойна стая - свободна - 2 x 35 лв
2. Двойна стая - "Човекът Y" - 2 х 35 лв
3. Двойна стая - Zayo bayo - 2 х 35 лв
4. Двойна стая - Fori - 2 х 35 лв
5. Двойна стая - Carina - 2 х 35 лв
6. Двойна стая - Stekyman - 2 х 35 лв
7. Двойна стая - Cvetanov - 2 х 35 лв
8. Двойна стая - свободна - 2 х 35 лв
1. Апартамент - "Човекът X" - 2 х 55 лв
2. Апартамент - roumen68 - - 2 х 55 лв
P.S. Очаквам включването на двойка от Бургас
-
ми ние освен двойката от Бургаз , чакаме включването на резервите дето искат да дойдат , но не са потвърдили !
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
ми ние освен двойката от Бургаз , чакаме включването на резервите дето искат да дойдат , но не са потвърдили !
Така е, но вече 2-ра седмица не са обелили думичка по въпроса. Разбира се - всеки е добре дошъл. Освен полупотвърдената стая на "Човекът Y" - има още 1 единичка и 2 двойки свободни. А времето на купона наближава...
Р.S. Като гледам гласуваните за трапезата ястия - струва ми се че е добра идея да не се разсипват на порции нещата, а да бъдат в плата на отделна маса - нещо като шведска маса. Всеки си сипва в чинията и по късно ако иска - пак си слага. Избира си между свински и пилешки пържоли, кюфтета, печено на фурна. Така ако нещо остане - съхраняваме го за следващото сядане на масата. Остава да има достатъчно плата във вилата, както и достатъчно маси.