Ново блокче с топ теми в някои страници на форума
Сигурно сте забелязали, в последните дни си играх за ново блокче с линкове към актуални теми и раздели на форума.
Блокчето се визуализира на началната страница на форума, в листа с теми, при търсене и в календара.
Ако се влезе в конкретна тема не се визуализира, защото е шарено и разсейва.
Блокчето е в тестов стадий, има богати възможности - може да показва един иозбор от теми, когато си на заглавната страница и съвсем различен, когато листваш теми от даден форум, в зависимост от това кой е форума.
Засега съм направил само 9 общи теми - едни и същи, които се въртят навсякъде, независимо от локацията.
Блокчето може да бъде конфигурирано да се показва само на отделни групи потребители - нерегистрирани, такива с под едиколко си мнения и така нататък.
Искам да вметна каква ми е идеята - предполагам, че за често посещаващи, редовни посетители на форума блокчето е излишно - те си знаят кои са интересните за тях теми.
Молбата ми е за вашето мнение - удобство ли е подобно блокче според вас за нерегистрирани или рядко посещаващи форума потребители?
Да го дооформям ли или не ви допада и да го махам?
Да се вдълбавам ли да го правя с различни акценти, в зависимост от разглеждания в момента форум?
Да ограничавам ли визуализацията му до определени групи потребители?
Това ли е удачното място за подобно блокче?
Отговор: Ново блокче с топ теми в някои страници на форума
Също така, моля за наблюдения относно коректното визуализиране и ротация на блокчето под различни ОС, устройства и браузъри.
Лично аз считам, че за климатичния раздел всеки ново регистриран или всеки който за първи път влиза в климатичния раздел трябва първо дори и да не иска да прочете тази тема: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
И то не за друго, а защото ще се спести доста излишен спам и Off topic извън темата/ите .Една част от потребителите искащи да си закупят климатик и търсещи съвети дори не знаят какво точно искат и какви точно въпроси да задават, да не говорим, че не са наясно и с отговорите които трябва да дадат/си отговорят самите те, за да направят правилен избор...
Като ги попиташ и се опиташ да изясниш какво точно искат дори ти се сърдят :yikes -виновен си че искаш да им помогнеш :))
А бре общо взето за всеки раздел или подраздел може би има основополагащи теми една или 2 които трябва първо да се прочетат и е хубави при първо влизане на потребител/съфорумец в съответния раздел/подраздел те "да изскачат"/се отварят автоматично дори и той да не желае.Това ще става само еднократно.След това ще може да си "ходи" и отваря каквото иска.
Това е което мога да кажа за климатичния форум.
Много малко....
В климатичния раздел някой хора/търговци са го ударили на фейсбук игричка - "тука ще харесам - тука няма".
Най-често се слагат избирателно, спекулира се с тях, като по този начин четейки обикновения потребител има голяма вероятност да бъде заблуден.
В техническата част няма мястото за "харесваници" - да бъдат силно ограничени на ден по 1 или да се премахнат изцяло.
За сега толкоз, ако има ефект, ще пиша пак.....:)
Хмм, вие забихте на проблеми в климатичния раздел, който за съжаление не е в интересите ми и поради тази причина не го следя строго, а не коментирате конкретно блокчето, чиято идея е различна :)
не съм съгласен че трябва да се конкретизира за определена тема
както досега ми е повече от удобен
? Кое както досега? Пуснах блокчето преди няколко часа, никога не е имало подобно нещо досега
Може би трябва да е по-тънко блокчето ... и ако може и горния панел (там ,където са "нови постове ,потребителска активност ..." и т.н. ) да е постоянно видим при скролиране надолу ... или подлежи на собствена настройка това ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Може би трябва да е по-тънко блокчето ... и ако може и горния панел (там ,където са "нови постове ,потребителска активност ..." и т.н. ) да е постоянно видим при скролиране надолу ... или подлежи на собствена настройка това ?
Стилове Power /фиксирана ширина/ и Freedom /променлива ширина/ са с постоянно видим панел - избери си някой от тях и го ползвай... Блокчето все още не е внедрено в тях.
По-тънко... като го правих се обърках - хванах баова големина на снимка 666х200, като забравих, че отдолу ще има още 50-ина пиксела за малките картинки. И финално... вместо 200 колкото бях предвидил стана 250, множко е.
Ама сега... не знам, едно не ми се играе да намалявам, второ, голямата картинка ако е 666х140-150, много тясна ще дойде.
Не знам, може да опитам.
ПП - За пробата, набързо намалих височината на основните снимки от 200 на 150.
Сега.. текстовия бокс стана големичък спрямо картинката и закрива много, но пък, цялото блокче е с 50 пиксела по-ниско. По-добре ли е...? На мен май стария вариант повече ми допадаше.
Аз уж нищо не съм променял в настройките си и преди беше така ама ... ще видя после .:BigGrin
За блокчето ако ти се пробва нещо подобно на уйндоуското метро - от едната страна голямото , а странично поставени по-малките ... може и да е по-приятно ,но не знам дали си заслужава играчката .
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Аз уж нищо не съм променял в настройките си и преди беше така ама ... ще видя после .:BigGrin
За блокчето ако ти се пробва нещо подобно на уйндоуското метро - от едната страна голямото , а странично поставени по-малките ... може и да е по-приятно ,но не знам дали си заслужава играчката .
Уф, мързи ме засега :) Да видим ще го бъде ли въобще, после може да се раздвижи дизайна и местата
Иначе трябва да ти е станало по-ниско, то... не се забелязва толкова въпреки че са си 50 пиксела.
Забелязва се - идеята ми беше главно заради лаптопските дисплеи - да "скрива" по-малко от редовете надолу :BigGrin...