Въпрос към всички посетители.
  Бе, явно съм доста голямо малцинство.  Ще се съглася с кирилицата, обаче на моята клавиатура няма "ч"

(ЯВЕРТЪУИОПШЩАСДФГХЙКЛ;'ЗЬЦЖБНМ,.?Ю) - това е всичко, което имам на фонетичната. А сега де, къде ми е "ч"-то?

Освен това искам и проверка на грешките "Spelling check"
  <offtopic>

DeathKnight: Може да се споразумеем, ти кажи колко гущера даваш, аз ще си помисля дали си струва :) Все пак има само 5 такива на света... ;))

</offtopic>
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Бе, явно съм доста голямо малцинство.  Ще се съглася с кирилицата, обаче на моята клавиатура няма "ч"

(ЯВЕРТЪУИОПШЩАСДФГХЙКЛ;'ЗЬЦЖБНМ,.?Ю) - това е всичко, което имам на фонетичната. А сега де, къде ми е "ч"-то?

Освен това искам и проверка на грешките "Spelling check"

<div align="right">оргинално мнение на trastikata</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

"Ч" се намира тоЧно под "Esc" (най-вероятно)
  Аз съм за желателно, не за задължително.

Но ако примерно се съберат 100 искания от хора с над 100 мнения за задължителна кирилица ще го приема.

ПС = Ч-то ти е вляво от 1-цата, под escape-a...
  Крис аз нямам никва престава колко човека посещават форума но ми се струва че са около 60-70, как ще има 100 мнения незнам (може и да се бъркам много яко с бройката)! Иначе съм ЗА! 

/? Как ще го направите задължително като трябва да има възможност да сменяш EN с BG или BP защото термите е хубаво да се пишат на Англ.
  Някой термини определено е малко сложно да се преведат на кирилица/бългърски, но определено основния текст в едно мнение трябва да бъде на кирилица. Да го кажем че хич не е приятно да се цъклиш и да се чудиш какво аджебе се е опитал да каже този или онзи участник. Но да не забравяме че има и хора които не ползват интернет експлорър. Така че техническо оправдание за писане на латиница винаги може да се намери. Въпреки че съм категоричен противник на писането с латински букви понякога съм склонен да го приема. Препоръчителна да и то много препоръчителна, но задължителна.. по-скоро не, да не стигаме в другата крайност
  Добре, попрочетох мненията и да се поясня и аз :)

Значи по отношение на термините - cooler, PSU, CPU и тн. всичко що се отнася до PCтерминологията не се включва в ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (той Deathknight го каза вече ама). 

Иначе идеята ми беше, да се пише основно на кирилица и е породена от следния пост на FOX007

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">takaaa qvno si pozaabravil da 4ete6 momko....vuprosa mi e ne kak da namerq sled kato se sfalq updeita otneta sigorno go seifa nqkude

v nqkakfa papka,za6toto tozo Windows=shits utre 6te se sbozi qko i pak 6te go installvam posle pak 6te tegli i 6te go e*a v Microsoft-a...takaa tova ne6to (Control panel-->System-->)moeto "umno" mom4e moje dosta lesno da go propusne6 kato mi kaje6 da natisna 

windows kop4eto +pause break-a !!(no se sumnqqm 4e ti e izvesno...)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Е извинете ме, обаче как да го чета и как да го разбирам това нещо ?

Не съм даскал по литература, нито пък някакъв болен на тема граматика, но къде къде по-лесно е да се чете на български, от колкото на някаква странна смесица от латински букви ...

И в крайна сметка - Win си има вградена кирилица, има и още 100 кирилизатора, има и http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm. Не мога да разбера какво ви спира да пишете на кирилица - МЪРЗЕЛА ?!?

П.С. Крис, вярвай ми, ще ги събера 100 човека без проблем [:D][:p][:D]
  Пишете и моя глас за задължителното писане на кирилица. Ние Българи ли сме или лукови глави, трябва да проявим малко национално самосъзнание, заради самите нас, : "Българче да се наричам, първа радост е за мене"!!!
  1000%  ЗА .Трябва да има някъв ред бре хора . И както казва LUDIA  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ние Българи ли сме или лукови глави, трябва да проявим малко национално самосъзнание, заради самите нас .</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> А аз бих добавил щото иначе няма да си оправим и държавата .
  против

Писането на кирилица е въпрос на самосъзнание, както и патриотичното чувство. Ред не се постига с ограничения, а с убеждение, още повече що се отнася да патриотизъм.

ако трябва да се цитира интересна статия на латиница, някои ще седне ли да я превежда или просто няма да я публикува.

форума е място за размяна на информация, и не трябва да се слагат ограничения в начина на изразяване

Които не му харесват постовете на латиница да не ги чете - всъщност те така или ина4е ще бъдат изтрити, ако има цензура, нали ?
  Абсолютно съм съгласен кирилицата да стане задължителна, въпреки че ще имам някои проблеми, но считам, че принципът е по-важен. Все пак сме българи.
  Кайсията ме "събра" и мен, ами ЗА съм, ЗА за ЗАдължителна кирилица... ;->
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">против

Писането на кирилица е въпрос на самосъзнание, както и патриотичното чувство. Ред не се постига с ограничения, а с убеждение, още повече що се отнася да патриотизъм.

ако трябва да се цитира интересна статия на латиница, някои ще седне ли да я превежда или просто няма да я публикува.

форума е място за размяна на информация, и не трябва да се слагат ограничения в начина на изразяване

Които не му харесват постовете на латиница да не ги чете - всъщност те така или ина4е ще бъдат изтрити, ако има цензура, нали ?

<div align="right">оргинално мнение на ger</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

1. Не става въпрос за цензура тук, нищо няма да се цензурира!

2. В случая ред се явно се постига само с ограниченя и забележки, колкото и да ми е неприято!

3. Каква е тази интересна статия дето е написана на български, но с латински букви ??? Ако е на англииски няма проблем, никой не е длъжен да я превежда ...

4. Форума е място за обмяна на информация, няма спор. Но да тръгна да помагам на някой, който го мързи да пише на кирилица, най-малкото от уважение към останалите юзъри, 90% от които също пишат на кирилица, мисля е най-малкото абсурдно и аз лично, никога няма да си направя труда.

5. И какво самосъзнание и патриотично чуство бе човек, тука става въпрос само за улеснение на самите участници.
  Az vece sum ZA kirilicata i obe6tavam da se popravia

ooops

Казах че ще се поправя! ;)