-
Проблем с OpenGL
Компа ми е:
CPU : 1100 Duron (не е пържен)
MB : GigaByte 7VAX
RAM : 128 DDR Samsung + 256 DDR "няква си"
VIDEO : Inno3d GF4 MX440 AGP 8x 128Mb
Windows XP SP2
Проблема:
Когато пусна която и да е игра, която върви под OpenGL, играя
между 5 мин. и 5-6 часа и компютъра забива с грешка от сорта :
"Visual C++ runtime library error" грешката съответно я е генерирало
ехе - то, което съм пуснал. Друг път, в зависимост от драйверите за видеокартата пак забива, но без грешката и трябва RESET да дам.
Търсих яко из Google -a и открих и други хора със същия проблем, който явно идва от VIA чипсета, и се оказа че ако не инсталирам VIA4in1-a всичко си върви стабилно. Но ето че пак проблем сега
видеокартата не работи на AGP8х , а на AGP1x.
Инсталирах всички възможни ВИНОВЕ и само на 98 работи ама не ми се връща към него.
Помощ :))))
Благодаря предварително.
-
Проблем с OpenGL
вариант1: пробвай със по стара версия на 4в1.
на едно старо дъно вървяха стабилно до .38 ако не се бъркам.
вариант2: пробвай с по стари детонатори за нвидиа (4х.хх)
-
Проблем с OpenGL
Същата работа е с Детонаторите и Форсуера (пробвах различни версии), а 4в1 не съм сигурен, но май точно от .38 нагоре съм пробвал всичките.
Има просто няква несъвместимост AGP8x и ВИН НТ и незнам как да я оправя.
Мерси все пак :)
-
Проблем с OpenGL
четох за този проблем някъде в нета.
засяга компи с SP2.
решение:
деинстал на Via 4in1
рестарт
инсталл отново на Via 4in1 но без да се слага отметка на VIA CPU to AGP Controller или там както беше..
рестарт
доколкото си спомням в самия SP2 се съдържа драйвера и като инсталираш и друг и се бъгясва [^]
http://www.acorp.com.tw/eng/download/s_note.asp
-
Проблем с OpenGL
Какви са ти настройките на паметта в биоса.
И нещо друго!Правили ги тези магарии ако си инсталирал "чист" уиндолс и драйверите на дъното и видео картата ?
-
Проблем с OpenGL
скивай един като теб какво реди:
"Also this happen when I install SP2 for windows XP.. When I make rollback driver for VIA CPU to AGP device, everything works fine, but Nvidia drivers shows AGP 0x mode. How can I make run 8x mode normal or how can I change ib BIOS AGP mose to 4x? <font color="red">I don't want to have PCI video hard when I have AGP 8x video... </font id="red">"
особено ме кефи това в червеното
-
Проблем с OpenGL
Проблема не е от SP2 защото го имам и на ВИН 2000.
А то наистина си работи ако не инсталираш VIA CPU to AGP,
въпросът е как да работи с AGP -то.
Между другото въпреки, че не е на AGP8x имам чувството,
че всичко си работи на MAX.
Изглежда виндовса няма нужда от повечето драйвери, а директно се обръща към хардуера (абе шибания ВИН понякога изненадва приятно :)))) )