Зелен екран при Soul Reaver 2
На времето ми беше любима игра, та реших да си я кача отново. Но вместо да излезе като хората излиза един такъв тъмнозелен екран (понякога клони към виолетов) на който я се мерне парченце текстура, я не. Същия диск си вървеше на ХР идеално преди около 2 години.
Системата е
Geforce 4 mx 440/64 video ram
DDR 512
DirectX 9.0/a/b опитах и с трите
Detonator 45.23
Същият проблем го имаше един приятел. Получи се при смяна на DX8.1 с DX9.0b. Освен, че преобладаваше зеленото имаше и бая виолетово. Менютата си работеха но не можеше да разбереш какво става на екрана. Само анимацията отначалото тръгваше безпроблем. При него имаше и друго - логото на Crystal Dynamics и на EIDOS отсъстваха, просто не се появяваха. Оправи се с преинсталация на Win-a. Ако проблема е същият при теб ще е кофти да сменяш операционната [:(] , но може да има и друго решение...
Конфигурацията му беше същата.
Мне, проблемът не е в WinDoze. Има някъде фикс за тая работа, но за жалост не мога да ти кажа къде точно. Пробвай на сайта на Crystal Dynamics.
При мен като си я пуснех и всичко беше много тъмно и нищо не се виждаше. Качих последния пач за играта и се оправи. Прочетох, че туй било заради Ати-то ми, така че не знам дали при теб е същото, но нищо не пречи да пробваш. Просто си свали последния възможен пач за играта и пробвай.
Zdraveite!
Eto reshenieto na problema:
Startirai run ot start menu-to,
napishi regedit i dai OK,
Sledvai slednite stypki v padashtoto menu:
"+"My Computer, sled tova"+"HKEY_CURRENT_USER "+"Software"+"Crystal Dynamics"+"Soul Reaver 2 i nakraq"+" 1.00.000.
Sled tova clikash s desen buton vyrhu faila DisableVShader i izbirash Modify
Promeni Value Data ot 0 na 1 click OK
izlizash ot Registry Editor-a
Sega veche mojesh da startirash Soul Reaver 2 i da se nasladish na igrata...
Enjoy...