DAIKIN FTXS 20 или PANASONIC CS/CU-RE9JKX
За спалня около 27 куб.м.
Дайкина е с малко по-висок СОР, но пък цената му е с около 48% по-висока. От към шум на вътрешното тяло на хартия са еднакви = 22dB min . Консумацията им е на кантар. Само дето панасоника няма никъде написано, че ще топли при темп -15, докато на дайкина пише... че даже и ще консумира 0.55kW.
Предвид ще имам не само цената, но и реалната шумотевица, която вдигат климатиците.
Re:DAIKIN FTXS 20 или PANASONIC CS/CU-RE9JKX
Без да се чудиш грабвай DAIKIN-a.
На пръв прочит - да.
Но панасоника е нов модел и е с 5г. гаранция на компресора и с 500лв надолу, докато пък дайкина някой спомена, че е полска сглобка.
Чуденето е голямо пулене.
искаш съвет-имаш го...............ма май си решил вече.вземай ДАЙЧО и споменавай с добро.
Цитат:
Първоначално публикувано от john3v
На пръв прочит - да.
Но панасоника е нов модел и е с 5г. гаранция на компресора и с 500лв надолу, докато пък дайкина някой спомена, че е полска сглобка.
Чуденето е голямо пулене.
На ''Дичо'' компресора сигура, че ще ги мине тея 5 г. с лекота и няма да ги усети даже! И не е полска сглобка а Чехия или Белгия.
А днес в един магазин на **клима оплюха дайкина, че бил лежал на стара слава, че сега №1 били чофу, мейд ин джпана до последната кабелна обувка... на цена, колкото този дайкин, но с СОР под 4,0 ... но с доказано калпав монтаж.
Междувременно, запленен от ниската цена и високия СОР на DAIKIN F22КTNS започнах да го търся - но в района на СтЗ.
Щом си се насочил към климатик на 100 волта бих ти препоръчал да погледнеш Sanyo ZK25X.В момента бих казал че е най-добрия избор и с цена почти еднаква с тази на DAIKIN F22КTNS :)
Пиши ми на лични и ще имаш не 5 ,а 6 години гаранция и то на целият климатик ако решиш да е с марката Дайкин ...ааа дали се прави в Белгия или в Чехия - това остави на нас...ти си гледай кефа и не го мисли...анадъм.
А ако искаш нещо евтино и добро - Мидея е отговорът...ама сметката за тока е на твоя адрес...
А когато Чофу или както и да се нарича...има "старата"слава на Дайкина ела и ми се обади да те запиша в списъка на тези дето чакат за монтаж.
Къде дават 6 години гаранция? Аз последно като си купувах подовия Дайкин, казах на фирмата, че купувам втори Дайкин от тях, ще купя още 4-5 броя. На първия ми направиха 50 лв. намаление + безплатен демонтаж на стария климатик, който продадох. На подовия - щях да падна. Давали ми 2 безплатни профилактики. Викам, че то на Дайкина е 3 години гаранцията без да ги викаш за профилактика. Какви са тез куците оферти? Накрая си стиснахме ръцете на 1800 с монтажа. http://i.dir.bg/clubs/icons/cool.gif