Daikin FTX50G - изключва компресора, нормално ли е това?
Най-напред искам да благодаря на всички участници във форума,дали компетентни мнения за марката Дайкин,благодарение на които и аз реших да съм притежател на тази марка.Помещението за отопление е хол и трапезария =35м2,изолиран с ПВЦ дограма.При външна t0* при зададени 21*климатика работи 3мин и изключва за 3мин и пак включва Нормално ли е това. Придварително благодаря за всички мнения
Re:Климатика ми FTX50 изключва при 21*
зависи... Ако е достигнал 21 градуса е нормално да изключва и вкючва (опитва се да ги потдържа).
Можеш само да се радваш, че при 0гр външна ти работи машината на он/офф, това означава, че имаш малки топлозагуби и реално поради високия си минимум, на машината и се налага да включва и изключва за да подържа зададената темп.
Re:Daikin FTX50G - изключва компресора, нормално ли е това?
Цитат:
Първоначално публикувано от artanes
Най-напред искам да благодаря на всички участници във форума,дали компетентни мнения за марката Дайкин,благодарение на които и аз реших да съм притежател на тази марка.Помещението за отопление е хол и трапезария =35м2,изолиран с ПВЦ дограма.При външна t0* при зададени 21*климатика работи 3мин и изключва за 3мин и пак включва Нормално ли е това. Придварително благодаря за всички мнения
Радвай се бре! Ням да ти изключва когато дойдат -8 -10 и хубавото е че дори при -25 ще те топли.Тогава няма да изключва и ти ще си доволен, защото ще ти е топло...
И моя Дайкин изключва често при зададени 21 или 22 градуса. Дължи се на добрата изолация и ниски топлозагуби. При зададени 22 градуса в другия край на стаята е 23.7 градуса. Китайския за да го докарам до толкова трябва да му задам 28 градуса на дистанционното. Като стане студено ще работи. По-добре така отколкото да е малък за помещението и да работи на макс.
При отворена долна клапа изключва по-често дори и при по-лоша изолация