1 Прикачен файл(ове)
Daikin FTX50GV - проблем с отплението
Здравейте,от 3-4 дена имам проблем с климатика. Не знам дали е от мен грешката,като не го пускам в правилния режим на работа,но в по-студените дни при -10 при настройка на 25 градуса ,климатика работеше перфектно и топли страхотно.Сега когато е само -3 градуса,нещо го тормози. Духа топло 5 минути и почва само хладно,а стайната температура е не повече от 20.
Re:Daikin FTX50GV проблем с отплението
На снимката на дистанционното се вижда че е сложен на нощен режим на вентилатора, ако искаш да те топли добре и когато е студено слагай вентилатора на ауто. На нощен режим го мъчиш, компресора се пъне, а вътрешния вентилатор не отнема достатъчно топлина от питата, която е пратило външното тяло.
Да,но и на ауто и на най-малката степен на вентилатора почва да духа само хладно. За това го слагам на нощен.
Дръж го на ауто, на нощен режим не му позволяваш да работи пълноценно! Нощен режим слагай само ако ще спиш в същата стая.
едит - освен това насочи и вертикалните и хоризонталните клапи максимално на долу, така хем е най-безшумен, хем струята най-малко ще ти пречи
Re:Daikin FTX50GV - проблем с отплението
Re:Daikin FTX50GV - проблем с отплението
Денем го слагай на възможно най-високата поносима като шум степен на вентилатора, а нощем на автоматичен и ще си добре.