http://www.daikineurope.com/sales-ne...untry=BulgariaЦитат:
Първоначално публикувано от ya
http://www.daikineurope.com/sales-ne...ountry=Albania
p.s Всеки сам за себе си да прецени що за хора ни имат тук :RTFM:
Преглед за печат
http://www.daikineurope.com/sales-ne...untry=BulgariaЦитат:
Първоначално публикувано от ya
http://www.daikineurope.com/sales-ne...ountry=Albania
p.s Всеки сам за себе си да прецени що за хора ни имат тук :RTFM:
От как сме в EU понятието "официален представител" няма. Всеки, който може, отговаря на изискванията на производителя и т.н. може да внесе и да продава. Такъв е случая с Fujitsu, General-Fujitsu, Fuji ... Има още няколко фирми, които внасят тези модели. Дайкин, също се внася от няколко фирми ... Така, че посоченото в сайт-а няма нищо общо с вносителя. Ако имаш пари и ти може да внесеш и да продаваш, дори и без пряка договорка с Дайкин.
p.s. Отиваш в Солун, плащаш, товариш и си в бизнеса. След това идва борбата с цените. Ако забелязвате Булклима свалиха сериозно цените, от как се появи различен вносител от тяхната тройка ;)
Съгласен съм с теб че е по добре да са повече фирми но ...погледни каква е ситуацията в България занижен митнически контрол(могат да се вкарват "ментета" или бракувана серия) Лично мен много ме дразни че няма почти нищо на български по тези климатици.....Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
п.с официалният представител и вносител са две много различни неща... в първото фирмата майка има акций в смесената компания и носи със себе си и гаранция-та на продукта при вносителя особено във България "гаранция-франция".Не може страни като Хърватия и Естония да имат официални представители на Даикин а България да бъде сравнявана с Албания..........такова отношение никой няма да търпи...
Извинявам се но не може продукти на такива реномирани фирми гаранционата карта да е един лист написан на комп-а . Ако някой е виждал гаранциаонна карта на дайкин или fujitsu във Франция Италия или Германия ще разбере
... Истината е, че за гигантите сме много малък пазар и им дреме за нас. Така е от край време ...
Я си прочети Закона за митниците и виж дали митническите служители имат правомощие да проверяват дали дадена стока е дефектна или не или дали е с дребни недостатъци(например побитости по външния вид.Цитат:
Първоначално публикувано от ilia1984
Още повече нищо не пречи на никой търговец да внася дефектни стоки и да ги ремонтира за своя сметка и след това да ги пусне за продажба на крайния потребител.
Това което казваш има логика когато става въпрос за автомобили, че автоджамбазите от 3 блъснати правят една "нова"....
По тези съображения няма забрана за внос на дефектни стоки, забраната е за пускане на пазара на стоки опасни за живота, здравето и имуществото на потребителя(физическо лице-нетърговец).
аз така и не намерих кой внася тошиба - с новите цени на дайкините май такъв ще е следващият ми климатик,
както казахте по горе ще прескоча до северните ни братя руънци - там има държава, има представител, имат и сайт дайкин.ро преведени са им книжките с инструкциите, може дори и потдръжка да има, а и от както им вдигнаха ддс-то с 4% климите се продават на промоция с -20%
Няма значение кой ги внася, важно е кой ги монтира добре и има отношение към клиента. Иначе всеки може да внесе. Ако държиш да е от вносител търси ГА Клима. Да ти кажа и MHI високия клас са уникални, външното няма разбиране, че работи ...
by the way, по-тихи външни от Daiseikai и ZIX/ZJX серията на MHI не съм видял/чул до сега.
За ДАЙСЕЙКАЙ 100%, че са изключително тихи.Пътьом към работа съм минавал покрай МХ, и те не се чуват направо.
На фона на албания и естония изобщо не сме малък пазар.....Цитат:
До кога братя българи ще се караме по форуми-те а без да градим нищо съществено големите фирми се отнасят така защото си мълчим....
Не може един климатик във Франция да е с 5 годишна пълна гаранция а тука същият да с 3 години при много странни условията на гаранцията.....
Пробвай да внесеш подобна стока във Франция или Германия.......Цитат:
си прочети Закона за митниците и виж дали митническите служители имат правомощие да проверяват дали дадена стока е дефектна или не или дали е с дребни недостатъци(например побитости по външния вид.
Още повече нищо не пречи на никой търговец да внася дефектни стоки и да ги ремонтира за своя сметка и след това да ги пусне за продажба на крайния потребител
За това говоря. аз имам ZIX-S, на 80 см. от леглото ми е, в най-големия студ не съм го чул, а съм капризен на шум. Комшията под мен има Daiseikai III и него не чувам изобщо. А от монтажите сме слагали какво ли не, спрямо двете машини по-горе са си шумни. Daikin имат едно жужене, не е проблем, но се чува ясно. Само ME не знам, предполагам, че и те са супер тихи.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302380700[/time]_________________________________________________
... Че кой се кара? Аз си пиша с мерак и си пиивам едно винце ;) Наздраве на всички :) Единственото, което ме притеснява е, че едно време тия локуми ги разтягахме в кръчмата а сега в нет-а. Това е много лош регрес!Цитат:
Говоря по принцип не конкретно за тебЦитат:
п.с някой има изгода от подобна ситуация в България но едвали това е крайният потребител
... Добре де, какво има на ситуацията? Три години гаранция не е малко. Дето се казва след три години я ние, я климата. Пък и да не забравяме, че по Европа не се топлят с клими зимата. Топлим се ние по разбираеми причини, преди години ние бяхме първите, които започнахме да се топлим с клими.
... Оспамихме темата ...
Баш си е крайния потребител. Щото там - цените едни други, разбираш ли... :)Цитат:
И за монтажа пари взимат... Та дей рива. :Drinks:
... Не само това, по Европа никой Ганьо не пуска климата при -12 и да се чуди, защо издава странни звуци ;) Много са малко потребителите в България, който спазват предписанието ако се отопляват с климатици да не ги спират зимата. Всеки ден слушам, абе глупости, пускам си го на -10 и няма грижи работи си като пич, малко ръмжи, но като поработи малко се оправя сам. Е за това ни са по-малки гаранциите!
Ти знаеш цените че каза я погледни някой гръцки сайт колко струват климатиците там.......Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
п.с вярно монтаж-а е по скъп но и стандарта е по висок....