Daikin, не спира да охлажда при достигане на зададената температура?
Здравейте,
мисля че имам проблем с климатика и за това реших да пиша тук да знам дали съм прав. Климатика ми е DAIKIN FTX50GV1B/RX50G2V1B. Когато го пусна да духа студено, независимо каква температурата е зададена на дистанционното(даже да е 28C) той духа и не спира. Примерно ако температурата в стаята е 24C и аз го пусна на 23 и след това увелича градусите от дистанционното, климатика не спира. Това става само когато е на охлаждане , същото нещо като го повторя, но да духа топло няма проблем,т.е. при топло когато достигне зададената температура спира да работи, а на студено не. Дали има някакъв проблем. Благодаря Ви.
Re:Daikin, не спира да охлажда при достигане на зададената температура?
На охлаждане не спира да вентилира, независимо дали компресора работи или не. Може би това те заблуждава че охлажда непрекъснато.
И аз мисля, че нищо му няма.
ами да не спира, знам че има модели климатици които духат постоянно , но не съм сигурен този модел дали е така, имам го от 1 година , а не помня миналата да е правил така ..
На отопление когато спре компресора спира да духа и вътрешното тяло, но на охлаждане вентилатора на вътрешното тяло не спира.
благодаря, аз се бях притеснил :)
Има и друго нещо. Ако клапата е насочена надолу климатика мери температурата на в горната част на стаята, а в долната част е студено и се получава описания ефект. Това важи особено за стаи къде пече директно слънце и вентилатора е на ниска степен. Така, че не се шашкай.
Я мини на дистанционното на автоматичен вентилатор и ще започне да спира и на охлаждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от mir71
Я мини на дистанционното на автоматичен вентилатор и ще започне да спира и на охлаждане.
Кой е тоя дайкин, който спира вентилатора на охлаждане? Ако го направи ще се образува плесен, работейки вентилатора изсушава топлообменника чрез обдухване.
Наскоро пусках тук във форума същия въпрос за моя Дженерал 12USB.По същия начин не спира вентилатора на охлаждане а само го намалява до LOW,а не както на отопление съвсем леко да превърта въздуха,за да следи температурата.И ужким се оказа,че така трябвало да бъде,за да не образува мухъл...вентилаторът е на AUTO
На моето Мицубиши пък, когато е на cool и auto вентилатор, като изключи компресора, продължава да духа не на low, а на med. Ако евентуално ти пречи, трябва да се сложи на quiet или low.