2 Прикачен файл(ове)
Помощ при изор на климатик за две стаи с обща кубатура 25 кв/м
Здравейте,
Доста се порових из форума, но не успях да намеря решение за моя случай и бюджет.
Виждам, че тук има много компетентни хора и се надявам да се намери решение и за мен :)
Казуса е следния:
На схемата се вижда разположението на стаите, които се свързват помежду си с арка (няма врата между тях).
Климатика ми е нужен по скоро за охлаждане, тъй като живея на последен етаж и лятото е ужасна жега, а и основно ми трябва за хола, кухнята не ми е важна.
Намирам се в София, блока е тухлен, ПВЦ дограма, изолация, изложение западно.
Идеята ми е да се справя със ситуацията само с един климатик, поради ограничения бюджет 1500 лв. (с монтажа).
Знам че Daikin може би не е най-удачния избор, когато става дума за ограничен бюджет, но пък не ми се иска и да купувам боклуци като Midea, Osaka и подобни.
Ще се радвам на вякакви предложения и мнения.
Благодаря предварително.
Re:Помощ при изор на климатик за две стаи с обща кубатура 25 кв/м
Дай някакви данни за големината на помещенията и бюджета.
Re:Помощ при изор на климатик за две стаи с об
Опитах се да прикача и схема с разположението на стаите, но нещо не ми се получи. Опс получи се :)
Да, сега се вижда.може да стане, като монтираш машината срещу арката.В къщи отоплявам същото разположение.Трябва ти машина с около 2,5 - 3 кв на охлаждане.Можеш за сложиш ПАНАСОНИК 09МКЕ към 1400 лева, 137SAV-E3 към 1400 лева, ШАРП 09 или 12 LSR те са към 1000 и 1100 лева съответно.
edi благодаря за бързия отговор. От предложените от теб климатици тошибата, като че ли най ми хваща окото.
Добра е машината, макар и от ниския клас на ТОШИБА.И за отопление може да върши работа, ако решиш.
Re:Помощ при изор на климатик за две стаи с об
А какво мислиш за този Дайкин, дали ще ми свърши работа:FTX35JV/RX35JV
http://www.veni-climat.com/%D1%82%D0...ftx35jv/rx35jv
Повече екстрички има и особено ме блазни тази: Интелигентно око за 2 области :)
За охлаждане ще свърши работа, ама за отопление не чакай много от него.От ниския клас на ДАЙКИН е.Виж из форума, има доста отзиви за модела, и отделна тема има дори.Може да погледнеш ХИТАЧИ 25 и 35 WX8, добри машини са също.
Ако искаш екстри, по-добре погледни Панасоник за лятото. Това око на Дайкина е абслоютнно ненужно, пък и този модел е хилав.
Да прочетох темата за FTX35JV, значи засега остава 137SAV-E3
На сайта, който си дал, гледам, че 9 и 12 MKE са с добри цени, погледни и тях.
И за мен,за лятото е добре климите да имат някаква дезинфектираща система,като e-ion на панаоник,плазмаклъстера на шарп и най добре плазма касета с йонизатор-за много добро освежаване на въздуха,и за дезинфекция на топлообменика.
Да CS/CU-E12MKE определено ми хвана окото пълен е с екстри, а е и по мощен от тошибата, май засега той става фаворит. :)
Направо си го вземай, не го мисли повече.
Да това ще е климатика благодаря ня всички отзовали се :)