Daikin FTXN50L или FTXN50K - кой от двата?
Здравейте,
Двоумя се между тези два между тези два модела на Daikin FTXN50L "малайзиичето" и FTXN50K "китайчето".
Помещението в което ще се монтира климатика е хол 40м2 с южно изложение.
Знам, че FTX50G и FTXS50GV са по-добрия избор, но няма бюджет за тях.
Всъщност до скоро е нямаше дилемата, понеже имаше само К модела на пазара и тъкмо щах да го поръчам и излезна този L, който уж е произведен в Малайзия, но ми се струва по-голямо външното и вътрешното тяло.
Някой има ли наблюдения по тези два климатика и ако може да даде съвет?
Благодаря.
Отговор: Daikin FTXN50L или FTXN50K - кой от двата?
От 2-та посочени FTXN50L е по-добрия,но в 40м2 не знам дали ще се представи добре зимата под -10 гр.
като собственик на дайкин ftx50-никой от изброените.за 40кв.м. минимум ftx-60 или най-сигурно-ДЪРТ ЯПОНЕЦ.
3.44KW е при -10 гр. Дали ще може да стопли е Божа работа - много зависи от топлозагубите. При мен 60GV, който е 4.47KW при -10 гр. успяваше тази зима да вдигне до към 22-23 градуса в големия студ в 45 м2.
хубава тема - аз съм за FTXN50L мисля той беше с по-голямото външно тяло което поне малко мяза на 50-ка.
Благодаря за бързите отговори. А как изчислявате мощността примерно при -10 градуса? Някаква таблица ли има?
Да, в табличката на вносителя.
FTXN50K За предпочитане защото :
- вътрешното тяло е като на FTX50, само че няма обемен датчик- а това означава- тишина, спокойствие, красота
- По лек е -така е -но това е оптималният вариант за 18-ки за много други марки климатици
- Презимувал модел е - тази зима се представи много добре- много хора топлиха апартаменти -ново строителство с такива модели.
- Другият бил произведен в Малайзия - това нищо не значи - ако някой има сервизна нека публикува да я видим.
- При всички модели на Дайкин между 50-ки и 60-ки няма разлика 100% еднакви климатици са. Имат разлика единственно, че 60-ката дава малко по голяма мощност (за сметка на по високи обороти на компресори и вентилатори)- ама едва ли някой би искал да си ползва климатика на максимална мощност
- Климатик FTX50 без проблем отоплява 50-60 квадрата, че и повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ya
- Климатик FTX50 без проблем отоплява 50-60 квадрата, че и повече.
...като например 100 квадрата в къща на Княжево, при външна температура +7 градуса и зададена вътре +20 градуса.
Другата реклама за по-ниски външни температури е за тези :21: лапнишаранчета ...
Изобщо що "изказвате компетентни" мнения за отопление с климатик по принцип и/или за конкретен случай когато не сте запознати с най-елементарните условия в които ще е поставен климатика?Или просто рекламата и овациите :thankyou-на дадена марка/модел климатик са важни, а с тях и задължителната печалба ...
това 40-50-60 кв.м. са приказки под шипковия храст.повярвай ми 30-35кв.м. максимум и то ако не е зверски студ,като миналата година.
ya - без да искам да нападам ама си в грешка пич : "вътрешното тяло е като на FTX50, само че няма обемен датчик- а това означава- тишина, спокойствие, красота"
не знам дали го имаш ти в къщи? 1-во не е тих/тихо е външното,2 вярно защото е голямо кога преоразмериш можеш да си го връткаш на бавни обороти предполагам това е спокойствие,3 красота не знам, но има недосмислици които дразнят много кога решиш да го чистиш.
и да ползвам окото - много. и наистина върши работа.
наздраве и всички живи и здрави!
малко инфо ;
- с такъв климатик FTX50 отоплявам(до -10без проблем) към 56 квадрата помещения само с външни стени и 5 прозореца и 3 терасни врати
- използвам го само на супер тиха, 1-ва и много рядко 2-ра скорост и наистина няма аналог като шум вятър и т.н.
- по отношение на качеството на изработката, пластмасите и дизайна - няма аналог
значи или твоя е тунингован или седиш на 20гр. максимум и то при топло време.а за дизайна...............явно не си виждал ЯПОНСКИ КЛИМАТИК(и аз имам фтх50)
За японските съм съгласен, но сравнението с други марки и модели трябва да касае подобна мощност и цена и представените в България модели на 220В.
А за възможностите няма да споря 21-22градуса в стаите до -10 навън.