Отговор: Daikin или Fujitsu-nocria
Съвсем нормално е нокрията да е по шумна от дайкина по простата причина че е доста по голям и мощен климатик.Сравнението не е коректно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Icetto
Но все още не мога да дам реална оценка, защото не са дошли големите студове и след това големите жеги. Надявам се тогава Нокрията да настигне Дайкина, че и да го задмине, защото все пак струва повечко пари.
По какво трябва да го настига? Тя ще го издуха! Те са съвсем различна мощност. Ако мислиш, че ще стане по-тиха от Дайкина или с по-слаба въздушна струя, няна да стане. Аз затова съветвам, че Нокрията е за стая не по-малка от 30м2.
бе дай ми 2 бона и всички ще ми гледате серира после. :)
честно при мен ги няма тези пукания и вибрации, вярно хващал съм един дефрост на нокриата но само по това че спря да духа. никакви звуци само едно цък направи, но мноооого тихо.
малък дайкин не съм имал няма как да сравня. може да е ок и да си доволен.
Цитат:
pilot
По какво трябва да го настига? Тя ще го издуха! Те са съвсем различна мощност. Ако мислиш, че ще стане по-тиха от Дайкина или с по-слаба въздушна струя, няна да стане. Аз затова съветвам, че Нокрията е за стая не по-малка от 30м2.
Не. С топлене и охлаждане и съответно със сметките на края на месеца. То е ясно, че толкова ще си духа и също толкова ще си шуми. При мен стаята е 25м2, но пък загубите от прозорците са големи и затова не ми се рискуваше с 12-ка.
Нека не остават впечатления, че съм недоволен. Доволен съм и от двата климатика. Но според мен за 15м2 ще е твърде голяма Нокрията и няма да е комфортно спането, а спалнята принципно е предимно за това. :-)
Бива и да сложиш в 15m² нокрия...
Цитат:
Aleksandars
Бива и да сложиш в 15m² нокрия...
Понеже тук имаше мнение, че и в спалните си от 15 м2 ще сложи ако има финанси, та реших да дам това мнение, че някой да не се обърка. :)
Цитат:
bobovo
Благодаря ти! Ще го пробвам и този вариант. Иначе аз като съм в къщи го пускам на минимум обороти и тих режим и така си работи засега. Предполагам това да не му пречи много.
То сега при 13-18С на какъвто и режим да го сложиш, все е мъка за машината и нищо не е показателно. Скоро всичко ще си дойде по местата и добрите машини ще заработят както трябва, а лошите колкото могат.
Цитат:
tony34al
То сега при 13-18С на какъвто и режим да го сложиш, все е мъка за машината и нищо не е показателно. Скоро всичко ще си дойде по местата и добрите машини ще заработят както трябва, а лошите колкото могат.
:eek: не знаех, че е мъка за тях. Мислих, че сега им е най-лесно, защото е топло. :)
колкото по-студено става,толкова повече ще се кефиш,че си се НАБУТАЛ..................в големия студ ще се радваш за повече дадените пари и ще се разхождаш по КЮСПЕТИ.
Цитат:
chachoto
Съвсем нормално е нокрията да е по шумна от дайкина по простата причина че е доста по голям и мощен климатик.Сравнението не е коректно.
Сравнението наистина не е коректно - би трябвало да се каже МНОГО по голям, и МНОГО по мощен климатик :))
А Нокрията само един дизайн на вътрешното тяло ли имат?
Нещо новичко за евро пазара няма ли, че гледам в youtube за японския доста красиви пластмаси.
За моите 35 кв. м. най-изгодно и евтино ми идва Нокрията, а и ще е най-икономично. Само дето ми е малко дървен откъм дизайн на вътр. тяло.
New Nocria 2012 Fujitsu General.wmv - YouTube
Ами действайте>последно този лиматик беше 4100лв без монаж.Той беше първата 40-ка с мощност в режим отопление достигаща 11.7 кв и досега много малко климатици могат да му съперничат в това отношение.
Това е абсурдно висока цена :)