Проблем с отоплението Daikin FTXS20J
Здравейте! Имам проблем с климатика модела е FTXS20J/RLX20J монтиран е началото на Декември месец 2012 но имам чувството, че нещо не му е наред. Стаята в която е монтиран е 2.5х3.6х2.5 д/ш/в 22м3, последен етаж с пвц дограма и външна изолация. Навън е -1C не вали и няма вятър а климатика духа нещо м/у хладко и студено... настроен е на отопление, 24C, вента е на ауто в стаята е най много 19-20 градуса... на powerfull духа много горещо. Не мисля, че това е нормално, смятате ли, че е необходимо да се обаждам на сервиз или така си работи? Благодаря ви предварително за вниманието!
Отговор: Проблем с отоплението Daikin FTXS20J
за да духа жладно зна4и за него е 24 градуса сложи термометъра отгоре му и виж колко показва.
дай перката на по-високи обороти и виж дали няма да докара температурата.
След като на powerfull суха горещо, а на нормален режим не достига зададените градуси е възможно клапите да са насочени така, че да образуват топлинен "джоб" около климатика и той да си мисли, че е топло, при което си намаля мощността и духа хладко.
Завърти клапие на друга посока, за да няма пречки на пътя на въздушния поток. Вертикалните клапи не трябва да са обърнати кум стена, мебели и други препятствия.
духа хладно е доста субективно-измери изходящата и входяща температура.
Май май проблема е точно с клапите и въпросния "топлинен джоб" откакто е сложен си духа надоло право към маса и диван и все така си духаше слабо... Оставих и хоризонталните и вертикалните да се движат... еми можел и да топли. Добре, че ви попитах никога нямаше да се сетя :D Благодаря ви за бързите и конкретни отговори!
Абе голяма работа са Дайкините !!! :cool: