Избор на климатик DAIKIN FVXS25F / RXS25G подов
Били ми свършил работа следния модел климатик:
DAIKIN FVXS25F / RXS25G подов
За цялосезонно ползване в жилищено помещение (всекидневна) в апартамент 26кв.м/70куб.м., дограма 5 камерна ПВЦ, с двоен стъклопакет, прозорците общо са 5.4кв.м и врата за терасата 1.7кв.м, южно изложение втори жилищен етаж-тухла, като под първия етаж има магазини.
Населено място – Добрич
Желана температура зима:21-22 градуса
Има една външна стена и тя е 8см. външна изолация.
Имам приятел, който oтоплява стая 24кв.м. на първия етаж и е много доволен.
Вашето мнение?
Благодаря предварително!
Отговор: Избор на климатик DAIKIN FVXS25F / RXS25G подов
твърдо няма да върши работа за това помещение ви трябва по-мощен климатик
+1
минимум 35 търси,което се равнява на 12 по европейскому , а има ли бюджет някакъв?
Цитат:
Първоначално публикувано от
tanatos
+1
минимум 35 търси,което се равнява на 12 по европейскому , а има ли бюджет някакъв?
Около 1600-1700, но в много краен случай 1900-2000лв. че ще купвам и нещо по-евтино за спалнята
С кредит ЕЕ мисля че можеш да вземеш дайсейкай 6 13-ка,колегата Мега ще ти каже дали е възможно
Sharp AY/XP 12GHR добра машина ще върши работа цената е към 1600 с монтаж,тошибата е към 2300 лв с монтаж
Вие хубаво му предлагате, ама той човека е написал подов модел. Ако държи на подов, бюджета му е малък за този обем, ако не държи, то тогава горните модели са добри.
Не, не държа да е подов, просто прочетох, че е по-добре тъй като циркулира топлия въздух от долу нагоре и така се затопля по-равномерно стаята.
Цитат:
тафчо
Около 1600-1700, но в много краен случай 1900-2000лв. че ще купвам и нещо по-евтино за
спалнята
1690 е подовата 35-ца.
Цитат:
tweeg
1690 е подовата 35-ца.
Да видях го на едно място за толкова иначе масово е около 1900лв.
А за Mitsubishi Electric MSZ-GE 35 VA мнение сравнен с дайкина по-горе.
Подовия Daikin е много важно да се погледне с кое външно тяло се предлага! Не гледайте само цената.
Цитат:
Mega
Подовия Daikin е много важно да се погледне с кое външно тяло се предлага! Не гледайте само цената.
Какво трябва да е външното тяло на подовия Дайкин и каква разлика има между външните тела на подовите дайкини
Ааа, това трябваше да го знам предварително вчера сложих в нас един подов дайкин 35ца но не знам какво е външното тяло като се прибера ще видя дано да е S иначе на кашона пише Чехия а вътрешното е японско пак ако се вярва на кашона