Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
Здравейте,
От известно време си търся климатик за помещение 17-18 м2 и от това, което гледах се спрях на тези два модела. Тъй като не съм много наясно с климатиците Ви моля за съвет кой вариант е по-добър. Цената на Дайкина е около 1400, а Панасоника около 1700. Какво е мнението Ви, струва ли си да се плати по-високата цена за Панасоника? Имате ли впечатления кой от двата модела дава по малко дефекти? Ако можете да предложите и други варианти за тези пари ще съм благодарен.
Поздрави
Отговор: Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
Естествено, че си струва...Двата модела изобщо не могат да се сравняват един с друг. Дайкина е абсолютно посредствен модел, който едва ли ще ви стопли...Виж, за панасоника не мога да кажа подобно нещо, въпреки че модела е "нов". А помещението за което Ви трябва машина сигурно има и други параметри освен квадратура?! Важни са за правилния избор и не ги спестявайте, ако искате да получите правилни насоки за подходящ модел.
Благодаря за бързия отговор.
Помещението е с южно изложение, стандартна височина 2.60, ново строителство с изолация.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SK7
Здравейте,
От известно време си търся климатик за помещение 17-18 м2 и от това, което гледах се спрях на тези два модела. Тъй като не съм много наясно с климатиците Ви моля за съвет кой вариант е по-добър. Цената на Дайкина е около 1400, а Панасоника около 1700. Какво е мнението Ви, струва ли си да се плати по-високата цена за Панасоника? Имате ли впечатления кой от двата модела дава по малко дефекти? Ако можете да предложите и други варианти за тези пари ще съм благодарен.
Поздрави
Ако имаш възможност вземи това- Климатик Панасоник KIT-XE12NKE-3
General Fujitsu ASHG12LUCA
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
LG CS12AQ Deluxe Inverter V