Страница 29 от 38 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 569
Like Tree402Одобрявам

Видяхте ли новия FTXB-C

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    901
    #421

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Ситуацията е странна, но има общи принципи, някои от които може би оказват влияние в "измерванията":
    1)повечето евтини климатици при ниска степен на турбината харчат повече. Това се дължи на ниското обдухване на кондензатора, което води до по-голямо налягане в системата. Оттам компресора се товари повече и харчи повече.
    При скъпите климатици (топ моделите) е обратното : микроконтролера регулира автоматично настройките - намаля оборотите и на външния вентилатор, намалява и компресора, работи се с отделни таблици според настройката на вътрешната турбина
    2)тези китайски уредчета за измерване на мощност са гола вода, в повечето случаи изобщо не отчитат индуктивен товар. Оттам ако имаме климатик на 100V с трафче винаги показват малка или рекордно малка консумация. Същото важи и за старите електромери, каквито са в малките населени места. Някои по-умни уредчета за измерване мерят и индуктивен товар, но cosFI е твърдо зададен в софтуера на някакво число. Най-хубавите мерят и cosFI, но като за 10$ уред
    3)добре е като се прави измерване при смяна на режимите (каквито и да са) да се изчаква 5-10-20мин, за да се установи климатика в някакво равновесие. Някои климатици (AUX например) като им намалиш градусите с много - да речем от 25 на 18 и навън е <5 градуса правят дефрост. На пръв поглед звучи абсурдно, но идеята е да се използва "инерцията" и топлината набрана в системата за "безплатен" дефрост, тъй като потребителя и без това желае по-ниско задание, а топлината и без това ще се изгуби ако климатика мине в OFF и стои така 3 часа. Това е част от програмата за интелигентно обезскрежаване, като има и много други подобни моменти.
    Като цяло не виждам логика в описаното от вас поведение, но то вероятно се дължи на грешно измерване и непознаване как работи системата.
    Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 30-11-16 в 16:28.
    MistaMasta одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #422

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Ех тоя индуктивен товар. И какво ни интересува нас, битовите клиенти?
    edi1 и spas.slavchev харесват това.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015
    Мнения
    14
    #423

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Момчета собственици на FTXB,доволни ли сте от машините? Аз за втора корава зима съм без забележки към 35-та.Верно често прави дефрости,но си държи градуса.Дано така изкара до лято

  5. Novice
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    7
    #424

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Сподели от кой град си и колко голямо помещение отопляваш? Аз нямам много позитивни впечатления,напротив сравнявам с комшия,който отоплява също по квадратура помещение със 6-7 годишен модел Panasonic инверторен от среден клас и нещата са съвсем различни.
    P.Hristov одобрява това.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015
    Мнения
    14
    #425

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Цитат Първоначално публикувано от stanyo70 Виж публикацията
    Сподели от кой град си и колко голямо помещение отопляваш? Аз нямам много позитивни впечатления,напротив сравнявам с комшия,който отоплява също по квадратура помещение със 6-7 годишен модел Panasonic инверторен от среден клас и нещата са съвсем различни.
    От Варна съм,18кв.м е стаята,панелка.Единствено ми направи впечатление вчера при -13,че докато дефроства около 4-5мин ,температурата в стаята пада и когато пак заработи,преди да успее да достигне зададената температура (22гр.) и хоп пак дефрост и пак пада температурата на около 19-20гр.Имам конвекторен радиатор и го настройвам на 21гр. да се включва при дефроста на климатика и се оправи работата-по рядко размразява и подържа,а радиатора взе да се включва все по-рядко.Иначе днес е -7 и климатика сам се справя .Явно наистина при голям студ+силен вятър(-13 го даваха и се усещало като -21) кляка,но пък не е спрял
    И един въпрос:Може ли нещо да го пренатоваря ако включа бутона Powerful в големия студ?Целта е да достига по-бързо зададената t,след дефроста.
    Този пост е редактиран от penev; 10-01-17 в 14:57.
    emil vasilev одобрява това.

  7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #426

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    И на мен ми се обадиха с информация че при -20 почти не топлел. Толкова може тази машина.
    ivan74, penev и Ventsislav Negentsov харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,580
    #427

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Дръж го на Авто вентилатор,днес колегите ходиха да видят един защо не топлел,те го оставили на "Борче"
    Ако искаш да не ти размразява често през 30-45мин. му задай по-високи градуси без да се плашиш.Когато има да догонва температура не дефроства с часове.
    estqwerty и penev харесват това.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    31
    #428

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Здравейте, искам и аз да изкажа моето мнение относно една 35ца Eco Comfort.
    Помещението е на последен етаж, тухла, 14кв.м на височина 2.5m с много лек скос, който е саниран от вътре с фибран. Едната стена е външна санирана с фибран външно със среден клас стъклопакет. Другите стени са вътрешни граничат с комшиите които отопляват рядко. Така доверих се на ниско бюджетния Дайкин 12ка за 950лв с монтаж. Като си мислех, че няма да има абсолютно никакъв проблем, с това малко помещение което би трябвало и една сериозна 9ка да го отопли.
    Като цяло апартамента е студен, но не е нещо фрапантно под 14 градуса не съм забелязал да пада температурата.
    От 14 градуса до 23-4 му трябват 2 часа да навакса температурата при външна 5-6 градуса.
    Тези дни на вънка е -7, а днеска -5 климатика едвам качи до 22 при зададени 24 на дистанционно. По-рано на 40 минути започва да размразява и го чакам по 15 минути, сега започна 30 работи 15 размразява, стаята буквално изстива. Ще пробвам да задам по-висока температура както са посочили в горния коментар да видим дали пак така ще дефросва. На ауто не го държа, защото с часове достига температурата, само на максимум.
    Като цяло бих казал, че съм много разочарован и за мене под клас профешинал не си заслужава да се взема Дайкин.
    Имам монтирани 7 Мидеи във ваканционни имоти и те бяха почти на нивото на Дайкина, но от както ги смених с Панасоници няма проблеми.
    В другия апартамент имам четири 12ки на Панасоник, отново абсолютно никакви проблеми (с около 400лв са по-скъпи). В друг апартамент съм с Самсунг 24-ка с две вътрешни и с едно външно тяло- в 45-50 квадрата няма ядове, а е модел от 1999та година!
    Климатика иначе е тих, външното тяло може и без тампони да се монтира, не се усещат вибрации.
    Видях, че на горе има хора които се колебаят между този модел и Грее, препоръчвам Грее-то с около 150лв е по-евтино. Единствената разлика е че външното тяло е малко по-шумно..
    Като заключение ще кажа, че не си заслужава парите и това за мене е едно ниско бюджетно разочарование от Дайкин ( все пак аз и повечето ги свързват с качество) с много дефрости :D , ако ще се използва до +5 градуса става. Коментара ми се получи малко по-дълъг, но понеже е нова машина, често се пуска на промоции, нека хората да знаят какво представлява.
    Лека вечер!
    Този пост е редактиран от avenger; 10-01-17 в 21:54.
    Alexi, dimkaraganchev, Jack Krauser и 4 други харесват това.

  11. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #429

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Чисто нов потребител,първо мнение и почваме с плюенето.Кой знае как е направен монтажа или къде е външното тяло,или?
    Освен това като си доволен от Панасоник,що не взе още 1 и как направи генерално обобщение на бобчетата,базирайки се на твоя частен случай?
    necata2, emil vasilev и penev харесват това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #430

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Защото не му се е давало "с около 400лв" от горе, но е очаквал да е също толкова добър защото е Daikin.... Аз поне това разбрах.

    Loris Ако зададеш на пример 28гр. и му смъкнеш малко вентилатора дали какво би станало? А филтрите чистил ли си ги скоро? За мен при външна 5-6 вътре да е 14 вътре .... си е доста хладно помещение. А защо да наваксва "От 14 градуса до 23-4" да не би да не го оставяш да работи постоянно?

    Наблюденията ми върху 50-ката продължават и за сега се справя както миналата година. Топли добре и не консумира много според мен за условията в които е. Външното тяло няма сериозно обледяване. Държат го или на авто или на 2ра степен и зададена 26гр. денем и 20гр. след работно време. Иначе си размразява на 50мин. под 0-та няма промяна
    necata2 и penev харесват това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    31
    #431

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Да, това е причината, че не прецених правилно и не се поинтересувах как работи дадения климатик предварително, и да не ми се даваха1500лв за дванайска!
    Не ме разбирате погрешно не плюя, форума не е само за Дайкин, просто си казвам мнението, имам познати цяла къща с Професионал и във Всекидневните с Уруро Сарара и са повече от доволни, но и цената е хубава. Тоест примерих се че топли като за 950лв. :D
    Като вдигнах градусите от 24 на 28 климатика не дефросфаше толкова често,може би на 2 часа и нещо.
    Филтрите са чисти климатика е на 1 месец и от скоро се ползва.
    Когато половината ден съм на вънка го изключвам, така съм свикнал до сега, но при тези ниски температури щепробвам да го оставям на 21 по-бързо да навакса!
    От вчера съм потребител, защото видях, че и други се интересуват от модела и исках да си споделя мнението. Относно монтажа, перфектно е направен!
    Не ми приемайте коментара за хейт, а за обективно мнение!
    Поздрави !
    P.Hristov одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,580
    #432

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Така както го ползвате със спиране и пускане,и Уруро да имате пак няма да сте доволни.
    avenger, DUNDURMA, pulsedriverbg и 4 други харесват това.

  16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #433

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Цитат Първоначално публикувано от Loris Виж публикацията
    Да, това е причината, че не прецених правилно и не се поинтересувах как работи дадения климатик предварително, и да не ми се даваха1500лв за дванайска!
    Не ме разбирате погрешно не плюя, форума не е само за Дайкин, просто си казвам мнението, имам познати цяла къща с Професионал и във Всекидневните с Уруро Сарара и са повече от доволни, но и цената е хубава. Тоест примерих се че топли като за 950лв. :D
    Като вдигнах градусите от 24 на 28 климатика не дефросфаше толкова често,може би на 2 часа и нещо.
    Филтрите са чисти климатика е на 1 месец и от скоро се ползва.
    Когато половината ден съм на вънка го изключвам, така съм свикнал до сега, но при тези ниски температури щепробвам да го оставям на 21 по-бързо да навакса!
    От вчера съм потребител, защото видях, че и други се интересуват от модела и исках да си споделя мнението. Относно монтажа, перфектно е направен!
    Не ми приемайте коментара за хейт, а за обективно мнение!
    Поздрави !
    С тоя начин на ползване си купи една духалка за 20 лв ще се родиш.
    Този пост е редактиран от avenger; 11-01-17 в 12:53.
    avenger, bobovo и Ventsislav Negentsov харесват това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #434

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    Цитат Първоначално публикувано от Loris Виж публикацията
    Да, това е причината, че не прецених правилно и не се поинтересувах как работи дадения климатик предварително, и да не ми се даваха1500лв за дванайска!
    Не ме разбирате погрешно не плюя, форума не е само за Дайкин, просто си казвам мнението, имам познати цяла къща с Професионал и във Всекидневните с Уруро Сарара и са повече от доволни, но и цената е хубава. Тоест примерих се че топли като за 950лв. :D
    Като вдигнах градусите от 24 на 28 климатика не дефросфаше толкова често,може би на 2 часа и нещо.
    Филтрите са чисти климатика е на 1 месец и от скоро се ползва.
    Когато половината ден съм на вънка го изключвам, така съм свикнал до сега, но при тези ниски температури щепробвам да го оставям на 21 по-бързо да навакса!
    От вчера съм потребител, защото видях, че и други се интересуват от модела и исках да си споделя мнението. Относно монтажа, перфектно е направен!
    Не ми приемайте коментара за хейт, а за обективно мнение!
    Поздрави !
    Не си се поинтересувал и как да го използваш!

    Първо спри да го изключваш докато те няма! Това не е печка на дърва. Само му намаляш градуса с 2-3 от желаната температура докато си там и ще видиш, че проблемите ти ще изчезнат може би. Стига с тея икономии ....заради 10лв. повече ток на месец седиш на студено.

    Второ никой не казва, че хейтваш, а си правиш грешни изводи за климатика заради грешното му използване!
    avenger, penev и Loris харесват това.

  18. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #435

    Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

    И що така решихте.При мене в студена външна стая 16.5 кв климатика върви вечер от 19 ч ,сутринта до 7 ч.После от 12 до 14 ч.И пак вечер,и дори и като беше минус14 гр,пак беше така и успява да стопли.Вечер като го пусна в 19 ч. в стаята е 16 гр и за 1 ч и малко вдига до 23 .Консумацията е в рамките на нормалното,600-700 в/ час при минус 10 и надолу и 25 гр. зададени.
    Loris одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 38 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Новия флагман на LG - H09/12MW
    От cooler във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 225
    Последно: 07-01-17, 23:26
  2. Отговори: 24
    Последно: 19-08-16, 00:26
  3. Видяхте ли новите Bi-Metal тръби?
    От Mega във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 21-05-11, 05:42
  4. Видяхте ли това безумие? :))))
    От RadoD във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 15-12-04, 17:11
  5. Видяхте ли новия eng-bg преводач
    От Kico във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 17-10-03, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе