Проблем с MULTISPLIT DAIKIN при охлаждане
Здравейте,
Ужасно странният проблем е, че преди една седмица монтирах чисто нова мултисплит система Daikin - външно тяло - 2MXS40 и две вътрешни тела - съответно FTX20JV и FTX25JV.
След монтажа системата беше тествана на охлаждане и всичко изглеждаше добре. Наскоро реших да се възползвам от новата придобивка със затоплянето на времето последните дни и.... изненада.
Пуснах едното тяло - не духаше студено. Дори не и хладно. Сякаш въртеше въздуха в стаята (режима на работа го проверих 100 пъти). Сменях режими, изключвах предпазители... какво ли не. Така също ако пусна другото тяло - същата работа.
Проверявах за грешки на дистанционното - нямаше такива.
Но, о чудо........ какво установих случайно. Когато пусна едното тяло - то не духа студено. Обаче в момента, в който включа и другото, то започва да духа много студено първоначално, като постепенно ефекта намалява, а първоначално пуснатото тяло започва да работи нормално и охлажда. В последствие първото пуснато тяло - работи нормално, а второто пуснато не духа студено. И така..... независимо колко време ги държа пуснати телата, в момента в който спра второто пуснато по хронология тяло, то и първото пуснато спира да духа студено, а продължава с въздух и температура, която е по-скоро топла, но не защото е охладило вече помещението.
Обадих се на фирмата и майсторите......... ПЪЛНА ЗАГАДКА!!!
Ще съм благодарен на идеи или предположения.
Благодаря ви,
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Проблем с MULTISPLIT DAIKIN при охлаждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
Simeon Todorov
Обадих се на фирмата и майсторите......... ПЪЛНА ЗАГАДКА!!!
Ще съм благодарен на идеи или предположения.
Ми да се надяваме че фирмата и Майсторите ще си решат ребуса... Ние какво можем да кажем?
Прикачен файл 17155
Загадката е как може монтажниците да са толкова некадърни, че да вържат фреоново тяло А на вентил Б и тяло Б на вентил А.
Цитат:
AC_From_Hell
Загадката е как може монтажниците да са толкова некадърни, че да вържат фреоново тяло А на вентил Б и тяло Б на вентил А.
:-memnon.......
Цитат:
tony34al
:-memnon.......
Чакай, и по-смешно ще стане. Моля Симеон Тодоров дословно да ме цитира пред тях и после да сподели как са решили проблема!
Цитат:
AC_From_Hell
Чакай, и по-смешно ще стане. Моля Симеон Тодоров дословно да ме цитира пред тях и после да сподели как са решили проблема!
Нищо смешно няма, трагично е. Да изсипеш 5-6 заплати за "Мерцедеса" и да получиш, к.. к'во? :029:
е ще разменят тръбичките ,логично е :))
Чакайте ви казвам собственика да сподели как са оправили проблема и ще се смеем още повече (Ама без да им казва за смеенето! Само дословно да цитира първия ми пост!). Симеон Тодоров, да не се притесниш и да издадеш разговора, няма какво да му прецакат на мултито.
Здравейте на всички и благодаря много за отговорите.
Бяха ми много полезни, за да знам какво да проконтролирам, защото в тези времена, човек да не вярва на никого..... за съжаление....
Та.... решението се състоя едва днес. Оказа се, че са разменени кабелите (силово-комуникационните). Резултатът пускам едното вътрешно тяло, а машината праща фреон и охлаждане на другото :)
Ако не беше трагично, щеше да е смешно!
Закачиха кабелите както трябва да бъдат (уж...) и към момента всичко изглежда добре! :)
Още веднъж благодаря.....
Спокойна вечер,
Темата може да бъде затворена!