Избор на климатик за помещение 26 кв.м.
Здравейте, спрял съм се на 2 модела Дайкин F25RTES и F28RTES.Помещението е 26 кв.м, височината е средно 2.40м( 2 стаи разделени от една врата).
1.Има ли смисъл от по-скъпия(F28RTES) модел за тази квадратура.
2.Тези модели на 110V ли са?
3.Добър ли е избора ми, ако не е, моля да посочите друг климатик.
Бюджета е до 2000лв с включен монтаж.
Поздрави.
Отговор: Избор на климатик за помещение 26 кв.м.
И двата не са подходящи за помещението, а още по-малко фирмата, към която са линковете.
За посочения бюджет може да погледнете този модел. С едно на ум за фирмата извършваща монтажа в съответния град този, този и този също са подходящи.
Защо не са подходящи? Не съм много на ясно с климатиците, ще помоля за по обоснователни отговори.
За отопление нямат нужната топлинна мощност, за да Ви е комфортно през зимата в двойната стая. Слабички са. За охлаждане през летните горещини ще се справят.
Цитат:
Първоначално публикувано от
GFilev
Здравейте, спрял съм се на 2 модела Дайкин
F25RTES и
F28RTES.Помещението е 26 кв.м, височината е средно 2.40м( 2 стаи разделени от една врата).
1.Има ли смисъл от по-скъпия(F28RTES) модел за тази квадратура.
2.Тези модели на 110V ли са?
3.Добър ли е избора ми, ако не е, моля да посочите друг климатик.
Бюджета е до 2000лв с включен монтаж.
Поздрави.
Като цяло ако сте избрали дадената фирма, първо се обадете и попитайте дали изобщо ги имат тези модели и като цяло гледайте да са 35-ци ако ще е Daikin като марка. Но наблягам първо да проверите за наличности тъй като не вярвам тези модели да ги вкарват изобщо в БГ.
Относно питането с определения бюджет от Вас помислете за тези модели.
Toshiba 16N3 Suzumi: Daikin FTXS 42 - все още има на добри цени ако потърсите: Fujitsu 14LMC или 14LUCA. Сещам се и за хиперинвертора на Fujitsu 12LTC.
Не съм избрал дадената фирма, климатика ще се купува най-вероятно от тук (не е окончателно решено, но е много вероятно) .Ако може да препоръчате някой, ще се поръчва другата седмица.Сетих се, че през зимния период, ще се топли предимно, само едното помещение(там се спи и в него ще е климатика), то е с размери 4х4м 2.50високо.