Даикин се пренасят в Турция
Здравейте,
В процес на избор на климатик съм и от няколко места ми обясниха как Дайкините са с изчерпани складови наличности у нас, понеже сменят производството от Чехия към Турция. В момента за поръчка на дайкин се чака около месец за доставка, което предполага че новите климатици ще идват от Турция.
Как мислите, дали е неподходящ момент за купуване на Дайкин, предвид неяснотата около качеството на новите партиди?
Дали един нов завод би бил следен по-изкъсо за високо качество, за да не опетни името на компанията с калпава стока, или щом е нов значи със сигурност качеството е идея по-ниско, докато служителите влязат в ритъм?
Размислите последваха от това дали да си купя Дайкин или Митсубиши Хеви, 35ци..
Поздрави.
Отговор: Даикин се пренасят в Турция
Дайкин 35ца има за 800лв, има и за 4000лв. Митсубиши Хеви 35ца има за 1300, има иза 2200лв. Въпроса ти предполага едни такива тъпи отговори.
Въпроса беше дали при избор на климатик да се взема предвид, че прехвърлят производството на друго място.
Иначе за по-конкретни модели, На огледа ми препоръчаха 2бр. Daikin FTXM35K Pro, но 2000 за бройка са ми множко и съм се насочил към долния клас.
Чуденката е Daikin FTX35K Comfort или MHI SRK / SRC35ZM-S?
Не смятам, че нещо е в състояние да повлияе негативно върху качеството на Дайкин. :)
отнасяй Про-то за 2000 лв ,и те хляб ядат !
няма подходящ момент за закупуване на ДАЙКИН.....особено бюджетен,освен ако не е ПРЕБОЯДИСВАН.......
Някои хора се учат по трудния начин
Здравей krakadu,
вътрешното тяло на Дайкин FTX35k е произведено в Китай, а външното в Чехия като цената му е завишена с 200 лв заради Wi-Fi контролера. Ако не ти е нужен може да се договориш с продавача да не го слагат и ще ти излезе под 1300 лв. Погледни също и Fujitsu ASYG12LMCA - за него в раздела на Фуджитсу има доста изписано, ако не се лъжа.
Иначе питай и за FTXS вместо FTXM - разлика кажи речи няма - тук отново ако се навият да махнат контролера ще ти падне цената. Дай малко повече информация ьс жилището, което ще отопляваш и града, в който живееш.
- - - - - - - - - -
Ето ти и две клипчета да придобиеш малко визуални впечатления:
https://www.youtube.com/watch?v=c7JyK-rwuNk
https://www.youtube.com/watch?v=WvOBUQ6guKo
Цитат:
Първоначално публикувано от
krakadu
Чуденката е Daikin FTX35K Comfort или MHI SRK / SRC35ZM-S?
Тук чуденка не може да да има - направо отнасяй MHI SRK / SRC35ZM-S
Мен пък ми е интересно тия суфикси Comfort и Pro кой ги измисли.
Маркетинг мениджърите, щото ще е гадно да напишат Economic (Comfort) и Standard (Professional).
Цитат:
tony34al
Тук чуденка не може да да има - направо отнасяй MHI SRK / SRC35ZM-S
Доживях и това да чуя от освидетелстван дайкинист.
Цитат:
Kasap
Доживях и това да чуя от освидетелстван дайкинист.
С тази политика на Daikin, скоро доста хора ще се пренасочат към други Японски марки.