Daikin не спира да духа при достигната температура
Първо моля да ме извините, ако е имало подобна тема, но не можах да я намеря. Имам Дайкин FTXB20C2V1B. Настроен е на авто/топло/21C. При достигане на определената температура, вместо да спре да духа топъл въздух, започва да духа по-хладен въздух и след известно време пак топъл. Общо взето за 24ч работа, климатика не е спрял да духа. Имам същия климатик в друга стая и не прави така - като се стопли стаята престава да духа за известно време, докато температурата падне под посочената и започва отново. Звъннах в магазина, от който ги купихме и ми казаха, че било нормално. Може ли някой да сподели дали има такъв опит с климатик Дайкин? Имали сме Хитачи 7 години и с тях сме свикнали да си "почиват" на определени интервали.
Отговор: Daikin не спира да духа при достигната температура
настрой го на HEAT не на AUTO
Това е инверторен климатик и е нормално да работи без да спира.По хладния въздух се дължи на това ,че компресора намаля оборотите с цел поддържане на темп. или пък може и да изключва защото навън е още топло и турбината само да обдухва ,на слаба скосост.Настройте го на по висока темп 24-25 гр. и няма да подухва хладно.
още на "климатик" ме загуби и не го дочетох
Когато нямаш какво да кажеш не пиши безсмислени постове!
И какво толкова смешно казах с моето обяснение?За това е форума да се помага,а не да се присмиваме кой какъв климатик има.
Благодаря за помощта! Най-много ме притеснява, че не престава да работи климатика. Той е в стаята на детето и то казва, че му шуми постоянно през нощта. Така и снощи сме го сложили на heat, 23С и на "нощен режим" (който е по-тих), но така и не спря за минута да духа - имам предвид силен въздушен поток. Замерихме 40-45dB. Съмненията ми за изправмостта на този климатик произтичат от това, че имаме абсолютно същия уред и в другата стая и той си спира.
Г-жо, като се има предвид качеството на посочения от Вас уред, съвсем нормално е машината да има някакъв проблем, който се изразява по някакъв начин при Вас. Извикайте фирмата която ви поддържа машината и се надявайте да направят качествена диагностика, предвид факта че другата Ви машина работи по различен начин. Предполагам, климатизатора е в гаранция, така че не се примирявайте с този начин на работа, а потърсете квалифицирана помощ.
Нямам горепосочения климатик,но за да има най добър комфорт вкъщи винаги оставям на QUIET. Може
да не е най оптималния вариант за машината или електромера, но спокойствието на семейството ми е най ценно.
Ако и на QUIET не ви устройва ,смяна на машината ще е следващата стъпка...
За всеки, който има такъв проблем в бъдеще: говорихме със сервиза днес. Оказа се, че при монтажа не са запълнили добре дупката на тръбата идваща от към стената. Сензора за температура на тялото на климатика е разположено именно откъм стената. Комбинацията от студена струя (макар и малка) идваща отвън и постоянното отваряне и затваряне на врати кара сензора да си мисли, че в стаята е студено.
Монтажът от безплатните ли е бил или промоционален?
няма как това да е причината