Ще се справи ли Daikin FTXB25C?
Става въпрос за спалня 17 квадрата/2,60 м височина/ в панелен апартамент,пред която има затворена тераса и външна 6см топлоизолация.Дограмата на стаята и на терасата пред нея е 4 камерно PVC с обикновен стъклопакет,изложението е югоизток/слънцето пече яко по цял ден/,апартамента е среден,на последен етаж/плочата отгоре се напича яко/.Климатикът ще се използва основно за охлаждане и евентуално за отопление в преходните дни преди да пуснат ТЕЦ-а в София/зимата няма да се ползва/.Според характеристиките на хартия,този модел FTXB25C ще се справи,но като сложа и отдаваната топлинна мощност от електроуреди/телевизор,компютър,уредба,крушки/+площта на прозорците, изложението на апартамента и последния етаж,нещата с калкулатора не излизат,т.е. се получава ,че климатика ще работи на предела си
Та въпросът ми е дали да взема тази 9-ка FTXB25C или да отида на 12-та FTXB35C/интересуват ме само тези модели на марката/?
Предварително благодаря за отговорите?
Отговор: Ще се справи ли Daikin FTXB25C?
Защо само този модел и марка?
За цената на тези модели/999 лева за 9-та и 1089 лева за 12-та/ с монтаж и 3 годишна гаранция без задължителна профилактика и при условие,че ще са основно за охлаждане,аз поне не можах да си избера друга алтернатива.
Ако,по-знаещите,могат да ми предложат нещо по-добро/марката не ме интересува/,веднага ще сменя поръчката си.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jordanik
За цената на тези модели с монтаж и 3 годишна гаранция без задължителна профилактика и при условие,че ще са основно за охлаждане,аз поне не можах да си избера друга алтернатива.
С какъв калкулатор правиш тези сметки?
Някакъв на английски от сайта на Carrier,в който се задават много подробно,брой хора,брой електроуреди,площ на прозорци,тип на сградата,изложението на стаята,местоположението на апартамента,броя външни стени и т.н.
Сега,дали калкулаторът е верен или се презастраховат,един Господ знае!
FTXB + RXB | 20C + 20C | 25C + 25C | 35C + 35C |
Cooling capacity Min./Nom./Max. kW | 1.3/2.0/2.6 | 1.3/2.5/3.0 | 1.3/3.3/3.8 |
Heating capacity Min./Nom./Max. kW | 1.3/2.5/3.5 | 1.3/2.8/4.0 | 1.3/3.5/4.8 |
Според калкулатора на Дайкин и FTXB20C ще ти свърши работа.
Благодаря за отговора,значи съм избрал правилната големина на климатика за съответното помещение.
Сега,относно модела и марката.Като имате впредвид,скромните ми очаквания от климатика/основно да охлажда и евентуално да топли до около 0 градуса/,избраните модели на марката стават ли или да се насочвам към нещо друго/все още мога да променя поръчката си/?
Ще ти свърши работа,взимай ако го имат,че пак им свършиха на вносителите килимите.
И сложи едни външни щори на прозорците,доста помага.
Благодаря за помощта!Вече са поръчани и капарирани машинките и на 19.07 ще ми ги монтират.
До колкото съм чула от точно този модел климатици пловдив, има голямо търсене - сигурно защото е евтин и нов, кой знае.... въпроса е колко са надеждни..
Аз лично имам FTXB35C в офиса от скоро, за сега няма странни звуци :D
Само за охлаждане всички са надеждни. Топленето е проблемът. Вече скъпите имат някои екстри и на охлаждане свързани с комфорта.