-
DAIKIN AN36ERS
Здравейте
Помощението ми е съставено от хол с кухня, между които стената е съборена и има барплот. Общата площ на помещението е 24м2, но към това мисля че е добре да прибавя и площа на коридора, защото не смятам, че вратата ще е постоянно затворена към него. И общата площ става 32м2.
Имам външна изолация, изолация с вата и картонн на тавана и 6 камерна дограма с к-стъкло на 28мм, под мен се живее и хората топлят. Без никакво отопление температурата е около 15-17 градуса.
Вчера ходиф в офис на варна клима да си търся климатик, с който да мога да се топля и разхлаждам. От там ми предложиха тоя модел на Daikin AN36ERS Ururu Sarara. Охладителна мощност 3,6(0,7-4,1) Отоплителна мощност 4,8 (0,6-7,7).
Искам да попитам какво е вашето мнение и дали този климатик е добър и ще ми върши ли работа. Климатика е произведен 2004г.
Предварително благодаря.
-
Отговор: DAIKIN AN36ERS
Ще Ви свърши работа...Ако е добре обслужен и проверен както трябва.
Модел: 2004~2005 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.9 ~ 3.9)
Консумирана електроенергия: 785 W (85 ~ 960)
COP: 4.59
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.8 kW (0.9 ~ 7.5)
Консумирана електроенергия: 905 W (75 ~ 1920)
COP: 5.30
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (21°C в помещението):
Отоплителна мощност: 5.4 kW, 18430 BTU
Консумирана електроенергия: 1700 W
COP: 4.95 (средна стойност)
-
А как стои въпроса с тези трансформатори, които се използват, за да се мине от 220 на 100V?
-
Трансформатора се монтира зад външно тяло. Не е пречка за правилната работа на машината. Най-важния момент е как е обслужена машината, преди да Ви бъде предложена.
-
Благодаря за отговора
А по принцип тия климатици надежни ли са.
Защото не се среща много информация на японските модели в нета.
-
Аз ще кажа, че са надеждни, друг ще почне да ги плюе... хора всякакви. Както казах и преди - има важен фактор при избора. Във форума има много писано за такива машини, има и тема за тях. може да прочетете. Надявам се да отсеете информацията.
-
DAIKIN AN36ERS
Аз съм с AN22HRS-W, което не знам дали може да се сравнява, но вече десета година си работи без отклонения.
Разбира се, че той не е сам и му помага един F28HTRXS-W.
Наложи се да са два климатика, понеже съм обединил кухненски бокс, трапезария и хол в едно. Отделно имам и един свод, който би объркал работата, ако съм с един климатик. Помещението, което обслужват двата климатика е около: 45кв.м. Вратата към коридора не се затваря, както и вратите на детската и спалнята. Там рядко се включват климатиците и са максимума на 19-20градуса. Основните ги държим на 22-23.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
А цена от 1600 лева с включен монтаж и 36 месеца гаранция добта ли е за този климатик.
Говорим за употребяван климатик.
За да върви гаранцията има 2 профилактики по 45 лева
-
Мисля, че цената е ОК. 2007-ма платихме по 3'ка за всеки един. Щом са в кондиция, мятай се смело. И все пак, всичко е въпрос на късмет.
-
А после откъде се купуват филтрите?
-
Докато задаваш тъпи въпроси ще ти го вземат под носа. Да не мислиш че вечно ще стои в магазина и ще те чака.
-
Какви филтри? Редовна профилактика и живеят вечно. И всичко можеш да си го поръчаш през интернет. Ама хайде взимай ги тия климатици или казвай, къде са, за да си взема единия поне :)