Въпрос за настройка на климатика при обезвлажняване
При функция обезвлажняване, имам опцията да променям/задавам температура. В случая, на моя daikin F22JTNS-W, имам опцията да избера от стойност -2 до +2. Какъв е оптимумът и как да избера правилната температура?
Благодаря за отделеното време [emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Отговор: Въпрос за настройка на климатика при обезвлажняване
+2 до -2 е от 24 градуса. В случая, машината ще работи както в режим охлаждане. Но няма да усещате студения въздух осезаемо.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Тази функция не работи при относителна влажност на въздуха под 60%, освен ако моделът не е уруру - сарара или с допълнитилен въздуховод, свързващ двете тела. По-сухо ли е, машината ще си работи в режим на охлаодане.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Мдааа, то обезвлажняването е някакъв извънземен режим!
Само уруро-сарара го може.
Нагласи 18гр. охлаждане и мин. вентилатор.
Като ти стане студено го спри и си готов.
Айде границата да е на 40% влажност. 60% - не си сериозен!
Въпрос за настройка на климатика при обезвлажняване
Имам две бройки “Ururu Sarara”, само че са от южната страна. Исках да пусна един от малките в северните стаи. Оставих го да поработи, стана яко студ и го спрях. Отворих всички врати, пуснах двете урурута и май ще регулирам влагата.
Както пише и в описанието, в началото влагата се вдига и след това започва да се нормализира.
Sent from my iPhone using Tapatalkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...65d721b576.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Мдааа, то обезвлажняването е някакъв извънземен режим!
Само уруро-сарара го може.
Нагласи 18гр. охлаждане и мин. вентилатор.
Като ти стане студено го спри и си готов.
Айде границата да е на 40% влажност. 60% - не си сериозен!
40%, таратанци! Освен ако влагомера или някой от термометрите ти е дал фира. Играл съм си доста с този режим, още като малък. При половината модели не работи коректно, заради софтуера, а при другата половина, защото са големи за помещенията. Най-добрия софтуер за изсушаване съм наблюдавал при Панасоник. Скоростта на вътрешния вентилатор спада на моменти почти до нула, работейки на тласъци, за да се изцеди водата от питата. В Пловдив, я има, я няма два - три дни в годината, през които да работи и да може да тества човек. Това не ти е автомобилен климатик, та да може да суши наистина!
Въздушна влажност: ХигроОптима
Какъв е проблема да духа с 10гр. на мин. вентилатор?
Ако е северна стая е ясно - ще спре щото ще се охлади ще не ще.
Зависи дали е топла - казах, не е от режима.
Казах ама то отиде в небитието - крашна нещо.
Колега, за да достигнеш влажност под 60% в пловдивска стая, без да падне температурата в нея под 22°С и без да изключи компресора на климатика, трябва да включиш едновременно еднокиловатов конвектор и то при положение, че машината не е преизчислена (по-голяма) за помещението. Ако той е голям за него, дори и печка не помага!
Само да е западна и стига.
Приятелката ми идва до Пловдив за няколко дни.
Коментара беше: Малий, голяма жега! Спрямо северна България разбира се.
Цитат:
dodo_pv
Тази функция не работи при относителна влажност на въздуха под 60%, освен ако моделът не е уруру - сарара или с допълнитилен въздуховод, свързващ двете тела. По-сухо ли е, машината ще си работи в режим на охлаодане.
Това не е вярно! При мен може да се настройва желаната влажност на 40, 50, 60%. Ако не работи на 50, как ще я свали до 40%. Има 3 отделни режима-"Охлаждане", "Изсушаване", "Изсушаване на пране".
"Влажност 50% и 40% и 60%、може да се настрои при температури 17.0℃~32.0℃"
Няма допълнителен въздуховод между телата.
"Изсушаване"-само в режими на вентилатора "Авто" и "Мощен".
"Режим "Изсушаване на пране"-настройва се от ДУ. Въздушният поток е само в режим "Авто""
SPSt, това, че го пише не означава, че работи. А то не работи, без да е включен допълнителен отоплителен уред в стаята. Слънчевата радиация може да компенсира липсата му само донякъде, защото е достатъчна само в къс времеви интервал.
Цитат:
dodo_pv
SPSt, това, че го пише не означава, че работи. А то не работи, без да е включен допълнителен отоплителен уред в стаята. Слънчевата радиация може да компенсира липсата му само донякъде, защото е достатъчна само в къс времеви интервал.
Не искам да споря, защото звездите ти го говорят. Аз просто съм го изпробвал и знам, че работи. Свалял съм влажност от 60 до 43%, пък ти си говори-не ми пречиш.:Drinks:
И ти не ми пречиш лично, но го правиш на останалите! Не ти прави чест.