1 Прикачен файл(ове)
Проблем със дистанционно daikin ftxr 42 аrc447a1 1713121
Имам следния проблем след смяна на батерии няма екран,след 10 опити проработи но бутона за температура работи само възходящо не мога да намаля, също не работи бутона на FLASH STREAMER ,след разглобяване и почистване със спирт, проблема продължава, за да намаля температурата свалих батериите този път изобщо не проработи, какво трябва да направя, благодаря предварителноhttps://www.tvremotecontrols.com.au/...1/ARC447A1.jpg
Отговор: Проблем със дистанционно daikin ftxr 42 аrc447a1 1713121
На платката има износване, там където контактуват бутоните. Също така, вижте покритието на бутоните в местата където контактуват с платката.
Благодаря за бързия отговор, но този път след последното сваляне на батериите няма екран какво да направя, има ли друго бутонче за ресет освен това за филтъра.
Явно нещо не сте сглобили управлението както трябва или има и друг проблем. Необходимо е да го погледне, някой който е запознат с материята.
При подобен проблем, при мен с почистване на пътечките на платката със спирт нещата се оправиха. Бях го отписал вече. Презапояваха ми елементи и пак не искаше да тръгне
При мен едно дистанционно но 20 годишен климатик правеше подобен проблем - бяха корозирали и направо разпаднали се контактори към батериите - едни тънки стоманени спиралки към които контактуват батериите. Сам ги ремонтирах като на техните места запоих медна тел от по-дебелата - 4 квадрата.