Fujitsu ASYA12LCC - голям конденз при разскрежаване
Здравейте и честита нова година,
Имам голям проблем :( Външното тяло на климатика ми FUJITSU ASYA 12LCC е монтирано
на балкона и когато влезе в режим на обезскрежаване става истинско наводнение на балкона :(
Проблема сега в студовете е още по голям защото тази вода в момента се е превърнала в 5-6см лед.
Маркуча от който по принцип се оттича водата съм го махнал защото замръзва и той.
Дайте идея какво да направя, имах идея да намеря от някаде една по голяма табла (тава)
която да закрепя под климатика и от нея да се оттича водата. Но незнам дали ще помогне и това,
по мойта логика точно на втория ден и таблата ще е пълна с лед и пак ще си тече на балкона :(
Ако някой има идея ще съм му много благодарен да я сподели.
Благодаря предварително!
Re: "Наводнение" от размразяването на климатик
Ами то точно с табла го правят. Таблата се слага под лек наклон за да се отича водата. Послед се отвежда с дебела тръба или както си решиш. Тази табла се поставя много лесно ако климатика е с тампони. Така в междината може да се пъхне. Загледай се по климатици за да вземеш идея как да я направиш таблата.
Саксия също става, но без цвете де :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Emily
Саксия също става, но без цвете де :)
хехех идеята е добра но ми трябва огрооомна саксия :D
Климатика по време на размразяване тече отвсякъде не само от тръбичката по простата причина
че там най-бързо замръзва и не мовеже да се оттича ;)
yasoo
Ти маркуча си го махнал, ами махна ли и щуцера, или си седи там и продължава да замръзва?
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
yasoo
Ти маркуча си го махнал, ами махна ли и щуцера, или си седи там и продължава да замръзва?
хммм :( право в целта, ей сегичка отивам да го махна
Мерси :)
EDIT: До сега го мъчих а на ляво - а на дясно, дърпах бутах ама не помръдва :(
Туй нещо как се сваля или просто адски много е замръзнало?
yasoo
Спри машината и поливай с топла вода докато се разтопи всичкия лед от дъното на климатика-докато започне да тече само от щуцера. След това трябва да смъкнеш щуцера, въртиш на ляво, на дясно и дърпаш леко надолу-трябва да излезе без особенно усилие. Под климатика можеш най-лесно да сложиш един голям леген-струва 4-5лв., за предпочитане е да е от мека и лъскава пластмаса- в последсвие по-лесно ще изкараш огромната буца лед от него.
Най добре е цялата зима щуцера да го няма там, защото иначе ще трябва да го баняш с топла вода 1-2 пъти на ден , щуцера замръзва и няма оправия