Червената пет пъти,а зелената постоянно.
Преглед за печат
Червената пет пъти,а зелената постоянно.
Не е ли малко множко гаранцията.Само на ПАНАСОНИК-а съм чувал, че е толкова на компресора.
ivo1313 ... Има ли някакъв вариант, от фирмата да са те търсили и да не са могли да те намерят.В смисъл да си бил зает ,не си бил в къщи, да са те търсили на домашен телефон? Гледам ,че климатика ти е купен август месец и това съвпада с най-голямото търсене на клими.Тогава обаче техниците са заети с монтажи и обикновено от фирмата те питат имаш ли проблеми с климатика и ако нямаш идват на профилактика след септември .Разбира се това не е правилно,но е масова практика.Изясни си дали има вариант и ти да имаш вина за това ,че не е станала профилактиката.Казвам ти го като потребител, не се занимавам с климатици. :) Та ,ако профилактиката е пропусната поради това , че ти не си могъл да осъществиш контакт в удобно за монтажниците време вината е обща.Аз на твое място бих отишъл пак в тази фирма и бих си взел отново някакво ФУДЖИЦУ.Наистина като цена качество са добри. Ако не си се изпокарал,можеш спокойно да поговориш и да поискаш съвет какво да правиш с повредената клима.Ако срешнеш разбиране и нормално отношение от фирмата взимай нов климатик и може да си сигурен ,че проблеми с профилактика повече няма да имаш. :)
Ако вината за профилактиката от твоя страна няма ,тези от фирмата за климатици ти се правят на интересни и се държат грубо, с чиста съвест можеш да взривиш форумите с оплаквания за некоректност от страна на въпросните. :blobп.п.Гледам някакъв ентусаст е залял буквално нета с оплакване от фирма, за някъв разхерметизиран стъклопакет на ПВЦ дограма. :-memnon
edi1 Тери груп на Дайкин дават 6 години...смятай...
220voltov и като взриви форума с оплаквания за некоректност ще и накриви шапката на фирмата...сигурно ще припнат да му сложат най- добрия модел безплатно...смях ама голям смях... търсили- не намерили...дето един познат каза - що като бях в Гермния един път не ми даде заето телефона и винаги ме намираха ако нещо трябвам?...абе Алекова работа сме си и това е, пишем не пишем, все това...
.... :offtopic: Имам чувството ,че жевееш на друга планета. :RTFM: Съвета който съм дал по-горе е потвърден от житийския ми опит. А именно ,първо да потърся грешката в себе си ,после да опитам да се разбера с добро и накрая да предпазя до колкото мога други да се опарят от некоректни хора,ако са такива естествено.Ако грешката е моя, макар и неволна я приемам.В този случай няма причина да не потърся отново услугата на утвърдила се на пазара фирма. :) п.п. ....А за това дали има смисъл от това да се взривят ФОРУМИТЕ, не само един, от некоректни фирми и слаби марки и модели, смисъл има. Ако има 10-20 недоволни и се разпишат във всички форуми за клими,повярвай, че ефекта ще е голям.Чичко :Google: ще си свърши работата . :))Най-малкото ще се спестят главоболия на доста хора и ще накара некоректните да се позамислят. :)Цитат:
Първоначално публикувано от Climatronic
Да ...точно друга е и се казва точка БГ...където и 10 чичковци Гугъли да има все тая...ако си мислиш че си измислям и пиша ей така , а не да предпазя народеца ...много се лъжеш...всичко което пиша е от практиката...и изобщо не е в полза на коректности или нещо подобно... :RTFM:
той климатика ако ще дефектира и всеки ден да му правиш профилактика няма са го спасиш ... особено пишман профилактиката която правят ... по бензиностанциите които поддържам има едни климатици които мнозина няма да са чували -Trane е марката ... та тия клими са на по 15 години ,не само профилактика не минават ами и филтрите им няма кой да изчисти ,но си работят .... и то 24/7 се ползват
Не знам за бензиностанциите, но климатизацията на Кремъл е направена от Trane. Последната американска марка оцеляла в битката с японските гиганти. Между другото, вече не правят сплит системи по-малки от 60 BTU.
Имам наблюдение върху два Trane - интересното е че са подов тип и са само за охлаждане. Работят безпроблемно вече 8 години, а профилактиката е от една фирма дето само гледа да подпише протоколите че са минавали. Заедно с тях монтираха и един сплит Sayonara. Това нещо работи само няколко месеца, поне 3-4 пъти го презареждаха с газ, работи по седмица, две и дотам. Два пъти му сваляха вътрешното тяло и го връщаха след година, последната диагноза беше че явно има микропукнатини и не подлежи на ремонт.Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Trane са железни само дето каналните имат една защита дето като сработи трябва да се възстанови "мануално" .... в този ред на мисли какво стана с Тоталеър те имаха някакви трудности около МОЛА ....