Удачен избор ли е Fujitsu General ASHB12LD/AOHS12LD ?
Здравейте,
Става въпрос за отопление и охлаждане на кухня/всекидневна с площ от около 15 кв. м., южно изложение, PVC дограма (смятам и външна изолация да сложа).
Понеже апартамента е малък (още една стая + коридор, баня и килерче), а в другата стая имам един Samsung AQV09, та ми се ще заедно с този да отоплявам целия апартамент на отворени врати. Кажете ми дали е ок като вариант, като имате предвид, че държа да е икономичен и да има някакъв качествен пречистващ филтър.
Бюджета ми е около 1500 лв., без монтаж. Насочил съм се към sofclima, незнам какви са отзивите от тях (в София се намирам).
Предварително благодаря на отзовалите се!
Re:Удачен избор ли е Fujitsu General ASHB12LD / AOHS12LD ??
тя тая клима е на 1700 лв в Софклима??? Иначе климатика е много добър.
За 15кв.м не е ли много 12 ЛД това е климатик за 25-30 кв.м
Бе то 7lcc ако имаше откъде да се намери. Що не внесете една влакова композиция - ще избиете рибата... Сами ще се продават.
Разлика в цената между 7ца и 9ка е малка а ЛД 7ца не се произвежда.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Бе то 7lcc ако имаше откъде да се намери. Що не внесете една влакова композиция - ще избиете рибата... Сами ще се продават.
Продават се LCC - тук във Варна , само че 9-ка ,12 и 18-ка
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
За 15кв.м не е ли много 12 ЛД това е климатик за 25-30 кв.м
Със сигурност е повече, и 9-ка би била достатъчна, но разликата в цената не е голяма.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
тя тая клима е на 1700 лв в Софклима??? Иначе климатика е много добър.
А иначе цената е с включен стандартен монтаж, което май компенсира разликата.
Знам, че темата е в секцията на Fujitsu, но не се колебайте да предложите и други алтернативи ако си заслужават.
Благодаря на всички!
човека каза че иска да отваря вратите към съседни помещения така че не го заблуждавайте с тези 7-ци и 9-ки нека се запаси с 12LD има си и желания от него филтър с монтажа е около 1700лв.
http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb12ld-plasma
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Намерих! :Drinks:
1200 с монтажа ;)
Здравейте! Обитавам етаж от къща с площ 50 кв.м., 115 куб.м. с вътрешна топлоизолация. Отоплявам с общ котел на твърдо гориво, ама ортачката работа ... нали знаете?...Дайте предложение за термопомпа въздух - вода, по - точно - за нужните чаркове... Мисля, че е добър вариант при вече съществуваща система от 65 ал.глидера , плюс 170 м. водно подово отопление... Благодаря предварително!
Само не разбрах как реши, че това е твоята тема. :-memnon
Обърни се към vanko68, той май има опит с такива инсталации.