Fujitsu ASYA 12LGC - следи от смазочно масло
Здрвейте, днес забелязах че по жалузите на климатика и по корпуса над тях има петна от смазочно масло. Някой сблъсквал ли се с такъв проблем, от къде може да идва това масло ?
Да допълня само, че никой вкъщи не пипа климатика освен аз.
Ето ви и малко снимков материал: Следи от масло
Re:Fujitsu ASYA 12LGC - Следи от смазочно масло
Спокойно,това не е масло ,а е смазката на жалузите...най вероятно някой все пак е пипнал клапите(жалузите) и вследствие на това има такова петънце и изобщо не му се притеснявай...внимателно го избърсваш и толкова.Не е масло и не е проблем...споко.
Re:Fujitsu ASYA 12LGC - следи от смазочно масло
Здравейте! Днес и аз забелязах че има същите следи! Дори вчера докато е работил е разпръскал и част от това масло в стаята! Ползвам Фуджицуто вече трета година и за пръв път ми прави номера! При мен никой не е ппипал нито клапите нито жалюзите! Преди около месец аз преместих клапите / вертикалните/ ама при тях какво масло може да има? И подлежили на ремонт?
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco_shum
Здравейте! Днес и аз забелязах че има същите следи! Дори вчера докато е работил е разпръскал и част от това масло в стаята! Ползвам Фуджицуто вече трета година и за пръв път ми прави номера! При мен никой не е ппипал нито клапите нито жалюзите! Преди около месец аз преместих клапите / вертикалните/ ама при тях какво масло може да има? И подлежили на ремонт?
Ако следите са същите, то не са от масло а от малко прах и влагата(конденз) по пласмасите в режим охлаждане. Една профилактика ( с демонтаж и разглобяване) няма да му се отрази зле на климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от splitservice
Ако следите са същите, то не са от масло а от малко прах и влагата(конденз) по пласмасите в режим охлаждане. Една профилактика ( с демонтаж и разглобяване) няма да му се отрази зле на климатика.
+1
БРАВО.
Мога да кажа само :033: