Колко време продължава изсушаването на питата чрез COIL DRY ?
Здравейте!
Сдобих се с ASYA 12LGC и ми се наложи да поизчета доста теми. По време на охлаждане включвам COIL DRY, когато вече съм решил, че няма повече да използвам климатика. По характеристики изсушаването на питата трябва да продължи от 20 до 30 минути и да се изключи автоматично. При мен си е почти до безкрайност, ако не го спра :( Къде бъркам?
Re:Колко време продължава изсушаването на питата чрез COIL DRY ?
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
При моя LDC е точно 30 минути.
+1
Цитат:
При моя LDC е точно 30 минути.
здравейте искам да ви попитам има ли я тази функция при general 12 usb защото няма бутон на дистанционото, а има само dri , която както е описано в книжката е за понижаване влажността на въздуха в стаята. за функцията coil dry пише ,че след пускане на климатика се натиска бутон на дистанционното "coil dry" и започва изсушаване на въртешното тяло за 20 мин. след което спира автоматично, само че проблема е че такъв бутон няма . искам да попитам други собственици на 12usb така ли е при тях или някой по-запознат с този модел как и къде да търся тази функция "coil dry" благодаря ви
Не, няма я тази функция.Има я само на инверторите.
Цитат:
Не, няма я тази функция.Има я само на инверторите.
мерси и тогава тея дето превеждат що пишат глупости в тея преводи, никой ли не им държи сметка
При мен тази операция протича малко странно и не знам това нормално ли е - Fuji 12LGC. След стартиране на COIL DRY се включва вътр. вентилатор на най ниска степен. Това е нормално. Но след 50 мин. се включва компресора и то в режим отопление, което продължава около 3-4 мин. След още 30 мин. климатика се изключва. Целият процес е около 80 мин.
Притеснява ме това включване на отопление макар и за няколко мин.
Другото което ми се вижда странно е, че при режим охлаждане и вентилатор ауто, при спиране на компресора спира и вътрешния вентилатор. При другите настройки на вентилатора продължава да обдухва.
Наред си е всичко, не го мисли.В сервизното на LGC пише, че процеса е 90 минути.Включва компресора, защото суши топлообменника.На LCC и LDC е 30 минути.За LDC е 15 минути вентилация и 15 минути озониране.На моя ТОШКО стерилизацията е 2 часа, като я включва автоматично, след като си изключил климатика и е работил повече от 10 минути на охлаждане.