General ASHA12LGC - за 13m² с коридор?
Здравеите колеги,
Искам да сложа въпросният климатик в помещение 12.5 кв.м,като имам идеята да си помага с глупавата Мидея( 12-ка) в другата стая която е 17 кв.м.И двете стаи са външни,като по-малката е изолирана с вата и гипсокартон,PVC дограма и в двете стаи.Двата климатика ще топлят и общ коридор,който е помежду им.Моля за мнение,така както съм го намислил дали ще се получи?
Re:Питане за General ASHA12LGC
Мидеята ако не смогва, защо просто не им размениш местата?
Не съм го мислил този вариант.Има логика.
Най-смотаният възможен CSU-12HHAA
Има ли проблеми с размразяването. Трупа ли зимата лед? През зимата поливаш ли външното тяло с гореща вода? До каква външна температура топли? На какви градуси го държиш настроен?
Проблеми с размразяването има,лед си трупа понякога,рядко го поливам но се случва.За учудване топли до доста ниски температури.През деня 26,вечер 28.С тези температури съм му намерил ритъма,ама не съм доволен.
След като топли от какво не си доволен?
От сметката за ток.Той буквално зимата спира само за дефрост и пак с начале.И така 24 часа,а знаеш след колко бичене включва дефроста.
Щом не спира значи е малък за помещението, а пък сметката за ток е голяма. Постоянна консумация на отопление 1.13kW * 15 часа работа на ден = 16.95 * 30 дена = 508.5 kW * 0.18 лв. за kW = 91.53 лева на месец.
Договори се предварително с монтажната фирма за отстъпка в цените. Сложи новия на мястото на Midea-та, а пък нея в малката стая. Демонтажа и монтажа на Midea-та може да излезе по-малко от 150 лева, като зависи и от теб как се споразумеете. Действай смело след като не топли я разкарай от там.
След изпрочетеното във форума ще се насоча към Fujitsu-то ASYA12LGC