Re:ASHB12LD или ASHА12LGC?
LD категорично.Различията не са само в плазмения филтър.LD e по-мощен и по тих.
имам 12LGC от 3 месеца и съм много доволен от него, всичко е ок (поне при мен) колегите говорят за балбукане,разни неприатни шумове от външното и вътрешното тяло пукане на пластмаси и т.н.......за колко голямо помещени говориш ти??ако е големичко LD-то ще е по добре за теб , LGC-то го ползвам в помещение 53 кубика(с вътрешна изолация от вата+гипскартон+изолация на пода и PVC с КА стъкло)и ми върши чудесна работа и на охлаждане и на отопление,купуван е от Булклима (хората са много точни и си знаят работата,монтажа го направиха като по учебник!!!)
Струва си парите фуджитсу 12 LD. LGC също е добър и не всеки 2 е дефектен.Може да има на 50-100 броя един дефектен, но такава статистика няма кой да ти даде.ако има такава статистика, то тя е при сервизите които поддръжат тази техника.
Никъде не пишеш за какво като квадратура/кубатура помещение искаш този климатик.Имам познати които са вече 2-ра година с ЛГЦ и нямат проблеми.Аз предпочитам по мощния и плазма филтър 12 LD.
Помещението е около 40 кубика.
Цитат:
Първоначално публикувано от kolos
Помещението е около 40 кубика.
фуджитсу/фуджи/дженерал 12 ЛГЦ ще свърши прекрасна работа дори при -10 -15 градуса, но все пак 12 LD е по-добрия модел.
За 40 м3 си вземи 9LD! Защо да даваш излишни пари?
Смятам, че за 100 лева разлика е по-добре да взема по-големия.
има ли изолация помещението ти?????
Ако има 12LGC го отнасяй,провери офертата на Булклима-аз съм много доволен от тях!!!!
12LGC ще ми свърши работа, но прочетох толкова много негативи за него и ми се струва, че ще поема риск с покупката му.
Е дано да нямаш проблеми,то още в началото мисля че ще си покаже,все пак имаш и гаранция!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от kolos
12LGC ще ми свърши работа, но прочетох толкова много негативи за него и ми се струва, че ще поема риск с покупката му.
Предполагам, че търсиш климатик и за отопление. 12LGC си има и лошите страни, но пък ще те стопли в 40 м3 без да надува излишно сметките за ток.