Fujitsu General ASYA 12 LGC... Нормално ли е да изглежда така ?
Външна температура -5*. Зададени 22* вентилатор на Ауто. Помещението е 22м.кв. на 2.60Н.
Поддържа около 20* до 20.5* и около на час размразява. Питата отзад се заскрежава равномерно и се почиства цялата след размразяване. При поредното размразяване излязах да погледна външното тяло и изглеждаше така. При размразяването по висулките започна да се стича вода.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...72Xie0AO8B.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...HQ2L5RBARp.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...bS26Wv7QPg.JPG
Благодаря на отзовалите се.
Re:Fujitsu General ASYA 12 LGC... Нормално ли е да изглежда така ?
Да, нормално е. Не го мисли.
Аз бих му помогнал малко като му махна висулкте отдолу и бих го забърсал от страни с метлата. Иначе очевидно при теб има или мъгла или вали сняг и навява. Провери му отвора от долу дали не е запушен!
Висулките ги изчистих... Доста е студено и всички дървета наоколо са покрити с такъв скреж.... Отдолу отвора почти е замръзнал... Още при монтажа миналата година мисля,че не го нивилираха добре и има малко наклон напред вместо назад където е отвора за да може да се оттича добре водата.
Климатичето ти е добре преди малко бях из един от кварталите по блоковете видях доста ама здраво саскрежили и фуджица а едно ЛГ не се виждаше дори перката отпред цялото в скреж.
Цитат:
Първоначално публикувано от milenk
.... Отдолу отвора почти е замръзнал...
За това са тези висулки отвсякъде. На моят също му замръзва отвора. Леда се качва нагоре по тавата и климатика започва да бучи, като тази нискочестотна вибрация се предава по стената, която е обща за спалня, кухня и всекидневна. Ужас! Вчера го лекувах с гореща вода и препарат за размразяване на автомобилни стъкла. Може и да е от нивелация, защото като сипя вода на дъното, първо протича от малкия отвор отпред.
За мен не е нормално да изглежда така!!!!
Или поне моето LGC не съм го виждал такова за тази зима !!!!
Втора зима го ползвам и аз за първи път го виждам в това състояние. Няколко дена беше доста студено и имаше мъгла. Всички дървета бяха силно заскрежени. Страничното заскрежаване го отдавам на това. Висулките са отделен въпрос. Днес времето се пооправи и климатика се изчисти напълно. Проверих отвора отдолу и напипвам доста голямо парче лед,което се надявам да се размрази. Днес маи не съм го забелязал да се размразява а предните дни почти на около час час и половина се размразяваше. Може би в предната част трябва да подложа по една шайба за да се отича по-добре водата защото сега бяга напред вместо назад и да изтича.
Цитат:
Първоначално публикувано от nautica_
За мен не е нормално да изглежда така!!!!
Или поне моето LGC не съм го виждал такова за тази зима !!!!
И аз не намирам за нормално три поредни дни, при температури вечер -5º/-10ºС, да има мъгла и да ми замръзват стъклата на колата докато карам, при работещо парно. Какво да очаквам за климатика, който поема всичката тази влага във въздуха, при тези ниски температури? :)
ако искаш мога да снимам моя на -5 или - 10 ако има такива температури тези дни ,за да видиш колоко по различно изглежда , при положение че при мен мъглата е доста!!!
нормално изглежда .. така се получава при висока влажност ,както се вижда питата не е обледена .. проблем има ако питата се обледи до степен повече да не може да се размрази нацяло при 2-3 последователни дефроста и климатика престане да топли нормално .. голямо значение има изложението както и помещението което се отоплява ,като е добре да се има предвид ,че тия евтини машини са с доста малки топлообменници за мощността си и лесно се заскрежават .. съвсем по друг начин стоят нещата при климатиците на 100 волта ...