Re:general 12LGC постоянно размразява при положителни външни температури
Цитат:
Първоначално публикувано от sunmanbg
Дали ще се образува скреж/лед по климатика зависи от няколко неща
1. Влажността навънка
2. Натоварването на климатика
Каква е връзката между двете - ако климатика работи постоянно на сравнително висок режим то той охладжа външното тяло повечко и влагата от вънка замръзва по него. Когато външната температура е сравнително висока (в твоя случай +8 градуса) се очаква че климатика няма да се напъва много (защото загубите от стаята са малки и нама спадане на мощност на климата). Защо температура около 0-та е най-проблемна? Много просто - тогава има влага (при -10 влага реално няма - всичко е на земята под формата на сняг) и в същото време загубите от стаята се повишават (както и спада на мощността на климата) - което води до по високо натоварване на климатика и охлаждане на външното тяло до температури при които влагата от вънка кондензира и замръзва по него.
Според мен трябва да потърсиш сервиз/техник да види защо му се опъват тия 20 квадрата при +8 градуса и липса на влага.
Ти прочете ли какво съм написал
Как работи ...при колко градуси ..... каква е външната температура /...... при колко квадрата ..... и колко е р4азтоянието м/ъ външното и вътерешмото .....
аз знам колко признакла има
въпроса още от самото начало ми е беше какъв може да е проблема а не какви признаци ... или коикакви климатици има у дома
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295649831[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Да вземеш да си изключиш енергоспестяваща функция(econo), че може и от това да не се размразява достатъчно.след като го изключиш наблюдавай 2-3 дни и ако не топли и не се размразява викай сервиза.
Климатика иска мощност да се развърти и след това да дефростне.
идеята е не дали се размразява а защо изобщо замръзва при тия условия
вие изобщо четете ли кой кога какво е писал и какъв еточния въпрос
Пич,ако мислиш,че на ЕКОНО климатика ще те топли си в голяма заблуда!
И пиши по-грамотно!
До тук си получил поне 4-5 мнения че трябва да викаш сервиз/техник - не ми е ясно какво още искаш да чуеш? Че климатика ти работи нормално? Едва ли някой може да ти каже какво точно му има (на 100%) без да го е видял на място. Иначе мисля че вече получи мнение че може да е от намалял фреон.
beleg, не си губи времето, а се обърни към сервиз :)
Цитат:
Първоначално публикувано от sunmanbg
До тук си получил поне 4-5 мнения че трябва да викаш сервиз/техник - не ми е ясно какво още искаш да чуеш? Че климатика ти работи нормално? Едва ли някой може да ти каже какво точно му има (на 100%) без да го е видял на място. Иначе мисля че вече получи мнение че може да е от намалял фреон.
Исках да чуя далие нормално и ако не е от какво може да е
А не кой какъв климатик имал ор кога го имал и поради какви условия мойело след като съм написал всички условия
До колкото разбрах никой нее отлковакомпетентен а всеки дава някакви мнения наблюдавам форума от известно време
а до тук на прос въпрос никои не казанормално ли е не е ли и откакво може да е
beleg, в предния си пост, ти казах да търсиш сервиз. И други колеги, по-назад в темата, ти намекнаха същото. Сещай се...Щом "наблюдаваш" форума, насочи вниманието си към темите, свързани с разскрежаване при климатиците. Има доста изписано, само трябва да се чете, но много внимателно. Все ще намериш нещо, което да ти даде отговор на въпросите.
П.П. Да ти го кажа в прав текст: 99% е вероятността да има някакъв проблем. Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от beleg
Исках да чуя далие нормално и ако не е от какво може да е
А не кой какъв климатик имал ор кога го имал и поради какви условия мойело след като съм написал всички условия
До колкото разбрах никой нее отлковакомпетентен а всеки дава някакви мнения наблюдавам форума от известно време
а до тук на прос въпрос никои не казанормално ли е не е ли и откакво може да е
Успокой се малко и без нерви. Вярно е, че някои писаха за техните си климатици, но повечето искаха да ти помогнат в разрешаването на проблема.
Прочети няколко пъти пост №11 на edi1 и пак казвай, че не се опитват да ти помогнат. Между другото, след като мислиш за некомпетентни отговорите им на този ПРОС въпрос, 5 съфорумника ти казаха да търсиш сервиза.
Цитат:
Първоначално публикувано от avast3
beleg, в предния си пост, ти казах да търсиш сервиз. И други колеги, по-назад в темата, ти намекнаха същото. Сещай се...Щом "наблюдаваш" форума, насочи вниманието си към темите, свързани с разскрежаване при климатиците. Има доста изписано, само трябва да се чете, но много внимателно. Все ще намериш нещо, което да ти даде отговор на въпросите.
П.П. Да ти го кажа в прав текст: 99% е вероятността да има някакъв проблем. Успех!
Мерси все пак
трябвашепак сам да се оправям
след като ресетнах ...и направих тест .... се оправи няма обскрежаване при а сега е 3 а ен 8 градуса когато писах и когато обскрежи много яко.....
Доста изчетох ... нямаше да пиша изобщо яко бях намерил нещо по въпроса и ако знаех какви отгожори ще има ... е убедих сече само гаргара си правите тука....
Но нема проблеми.....проблема ми е решен .....
И някои беше казал че на икономичен режим нямало да топли .... е топли навън сега е 3градуса в стаята е20 а климатика е пуснат на 23.................
Бях задал прост въпрос дали е нормално .... и ако не е от какво може да е .......
Никой не каза не е нормално еди какъоси може да е
не е нормално ,климатика ти е с по малко фреон от необходимото .. освен това ако при зададени 23° поддържа 20° и навън е 8-9° ,явно не топли ,това не е топлене ...
Определено проблема е за сервиз, извикай хората все пак да проверят фреона, отдавна те посъветвахме, още миналия петък.Щом при 3 градуса външна не може да направи 23 при това изолирано помещение, значи изобщо не работи както трябва.