Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
Здравейте,
Имам климатик Fuji 12LGC, закупен лятото миналата година, който в момента
доста трудно отоплява стаята, в която е монтиран - тоест изобщо не достига
желаната температура.
Цяла зима се отоплявам с него, в началото топлеше добре, зададената температура
приблизително отговаряше на температурата измерана в стаята, но постепенно
това се промени.
Пробвах с изваждане на батериите от дистанционното, както и с изключване на захранването на климатика,
но нямаше ефект.
В момента примерно при външна температура около 0 градуса,
при зададена температура 30 градуса, HEAD mode и вентилатор на AUTO, температурата, която
поддържа е около 19-20 градуса, когато сложа вентилатора на HIGH, температурата се вдига малко повече
до към 22-23 гр (но доста трудно след няколко часа работа).
Въздуха, който излиза е топъл, но явно не достатъчно, незнам, не разбирам от това, но
с една духалка помещението го отоплявам бързо и без проблем до към 24-26 градуса.
Помещението е около 18 кв. м и височина 2.5 м, дължината на тръбния прът е около 2 м.
Мисля да се обадя тази седмица на сервиза, но ми се иска първо малко да съм информативно подготвен
какъв може да бъде проблема и дали е нормално това.
Имате ли някакви предположения?
Предварително благодаря!
Re:Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
Клапата трябва да е насочена максимална надолу или една степен по нагоре. Зависи от помещението. Оставам с впечатлението, че гониш висока температура, над 22, 23 градуса. На колко градуса ти е нагласен климатика? Климатика денонощно ли работи или се изключва през деня или през нощта?
А филтрите поглеждал ли си скоро? Ако не си там търси проблема.
momchilsv щом с духалката го стопляш бързо,и ако си чистил филтрите редовно си викай сервиза.Все пак си замери t° на входа(отгоре плътно в/у климатика) и на изхода до клапите отдолу да се знае какво е положението,и евентуално след сервизирането дали ще има разлика в температурите.
Julian>
Климатика работи денонощно на HIGH вентилатор, настроен е на 26 гр (и на 30 гр. да е все същата), гледам, че постоянно работи и изобщо не се изключва, което е логично тъй като изобщо не може да доближи зададената температура.
Даже в момента забелязвам, че термометъра в стаята показва 20.5 гр., още по зле е станало положението :) въпреки, че
тази машина работи постоянно на пълни обороти. Гледам, че и въздушната струя сякаш е по-слаба и по-хладка.
Клапата е насочена надолу.
VeleV.Klima>
Филтрите не съм гледал, тъй като климатика е почти нов, използван е само около 2 месеца.
Цитат:
Първоначално публикувано от momchilsv
Julian>
Климатика работи денонощно на HIGH вентилатор, настроен е на 26 гр (и на 30 гр. да е все същата), гледам, че постоянно работи и изобщо не се изключва, което е логично тъй като изобщо не може да доближи зададената температура.
Даже в момента забелязвам, че термометъра в стаята показва 20.5 гр., още по зле е станало положението :) въпреки, че
тази машина работи постоянно на пълни обороти. Гледам, че и въздушната струя сякаш е по-слаба и по-хладка.
Клапата е насочена надолу.
VeleV.Klima>
Филтрите не съм гледал, тъй като климатика е почти нов, използван е само около 2 месеца.
Погледни ги. Трябва да ги чистиш на всеки 2 седмици.
Мдааа филтрите макс на 2 седмици.Не си споменал дали имаш външни стени и Пвц дограма.
Имал съм подобни оплаквания и се оказва че филтъра станал за месец като одеяло плътен. И намали фана на средна степен.
Имах случай с едни клиенти дето се оплакваха че повече от 22 не дига климатика в стаята. Останаха с отворени уста като измерих с моя инфрачервения 26 върху техните 3 различни термометри то се чустваше че си е доста топло ама те си гледат тия термометри от левчето.