Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA
И при мен тракането на турбината на същия модел се появи още на първата година.И със всяка изминала година тракането се усилва.При мен след смазване изкара една зима без тракане.Турбината купи ли я, ти ли си я сменя, майстор ли вика и колко ти струваше цялата процедура.
Цитат:
Първоначално публикувано от
genagold1
И при мен тракането на турбината на същия модел се появи още на първата година.И със всяка изминала година тракането се усилва.При мен след смазване изкара една зима без тракане.Турбината купи ли я, ти ли си я сменя, майстор ли вика и колко ти струваше цялата процедура.
Турбината я купих за 50лв. Сам си я смених. Операцията отнема петнайстина минути:rolleyes:
Търся да закупя 12 LECA, в момента имам 12 LMCA и ми харесва но оставам с впечатление, че лека е малко по-мощен и прави повече дефрости от лмс. Дали правилно мисля? Ако е по силен ще го предпочета защото ми трябва за 35 кв. супер изолирано помещение с парно. Знам, че е малък и ще се мъчи повече, но за положителни температури мисля, че ще ми е комфортно. По-голям не искам.
Вече им видях и гаранционното обслужване, за да сменят една втулка искат да свалят вътрешното тяло и да го пращат в София на ремонт. Тия дни ще идват за да "замажат" положението с грес, ясно ми е че това е колкото да изкарам зимата без тракане! На пролет съм решил да идват и да го свалят, ма било разправия, е ама аз не съм виновен!
Аз вече си направих извода за мен. НИКОГА ПОВЕЧЕ ФУДЖИТСУ, явно всичко при тях е базирано на компромиса!
Каква е тази простотия за една втулка да свалят цялото тяло?!
Еми не вярвам да ме баламосват нещо, ама ми казаха, че такова било изискването на вносителя, възможно е да важи само за този дефект с втулката, знам ли, то иначе каква ми е файдата, че го купих фирма която разполага и със сервиз ако за щяло и нещяло ще идват да ми свалят климатика!
Ако климатика ти е Fujitsu-General а не General-Fujitsu нищо чудно, че така искат. Това го изисква единия вносител и аз съм им сърбал попарата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Ако климатика ти е Fujitsu-General а не General-Fujitsu нищо чудно, че така искат. Това го изисква единия вносител и аз съм им сърбал попарата.
По точно Fujitsu само фирмата е пи........ин.
Fujitsu-General пише отстрани на етикета.
Отпред пише само Fujitsu DC inverter.
И май е точно въпросния Пингвин!
Първото фиаско на Пингвин видях през 1995 / 1996 година, когато се опитаха да климатизират едно хале. Явно и за вносители не стават, егати и смешниците :-memnon
здравейте
някой който е сменял турбина на Fujitsu ASYG 12 LECA може ли да ми помогне с диаметъра и дължината и
мерси
Здравейте, имаме 12 LEC от 1 година и половина, като тази зима за първи път се използва за основно отопление. Монтиран е в помещение, което отговаря на техническите му възможности. Проблеми с отоплението няма, проблемът е в наличието на вибрация при работа от около месец насам.. т.е. когато температурите паднаха и се задържаха ниски. Монтиран е на тухлена стена и вибрацията се предава и в останалите стаи на къщата. Отвън, от външното тяло не се чуват никакви нехарактерни или съмнителни звуци, малко по-шумно от обичайното жужене. При допир се усеща вибрацията, която се предава и на стената. Някои от вас пробвал ли е с безконтактни тампони и въобще имате ли го този проблем с вашите?
би трябвало да утихне с тампони,колкото до шума най вероятно са замръзнали малко тампоните на компресора и се предава лека вибрация по тялото
Здравейте,
и аз пиша относно проблема с външното тяло, което бръмчи на 12ASUG LECA. Паднат ли температурите под 0 си бръмчи. Пооглеждам го отвън, натискам тук там някоя ламаринка за да утихне шумът но не е от това. Леко натиснах навътре металните тръбички които излизат отстрани, като шумът така леко затихва. Съмнява ме това да е от компресора? Виждам в коментарите тук, че става въпрос за турбина и втулка някаква?Не съм го отварял климатика, в гаранция е още малко. Чудя се дали да викам техниците да го гледат или ще ми сложат гресчица да замажат положението. Дайте съвет.
2климатика имаме от същия модел , само единият си е редовен бръмчалник. Другия го прави това от време на време.
Доволен съм от тези климатици , вътрешното тяло при -3 -4 духа на 40градуса темп при зададени 24(не знам колко трябва да е, замерих го защото някои от вас разбират от това), и температурата си я поддържа 24 в стаята. Дефростването му е на повече от 1 час почти при -5 градуса, може и да е повече времето не съм засичал. И разхода на електроенергия е 60лв на месец. Само бръмченето му куца нещо :) Идеи ?
Имал съм такъв случаи и бръмченето идва от образуване на лед по една тръбичка от която се зарежда климатика при производството леда залепва по кичето на компресора и опира в ламарината. Доокакто го открих ходих на адреса три пъти махнах малко от изолацията да не опира в тръбичката.