Fujitsu ASHG 24 LFC - Fujitsu ASYG 24 LFC
Каква е разликата между двата модела?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342860774[/time]_________________________________________________
Имам нужда от надежден климатик за охлаждане на 80 кв. етаж от къща с топлоизолация и дограма. Споделете впечатления за тези модели - приемам и предложения за добър Дайкин. Мога да кача и снимки...
Re:Fujitsu ASHG 24 LFC - Fujitsu ASYG 24 LFC
Няма разлика между тези два модела, означенията са ти съответно за General и Fujitsu, които всъщност са една обща марка Fujitsu-General. Хубавите предложения на Дайкин за 24-ка със сигурност излизат доста от ценовата рамка на това Fujitsu, така че трудно може да се предложи аналог, на която и да е марка на тази цена(изключвам китайските производители)
24ката на Фуджицу е 2500 лв,а 71цата на Дайкин може да се намери за 2850 лв,което не е кой знае каква разлика на фона на общата сума.
Благодаря!!!
А какво ще кажете за модел Нокриа 24 цената е 3500лв.
Ако ти е само за охлаждане, не виждам смисъл да си хвърляш парите за Nocria 24-ka.
Тези 80 м2 в едно помещение ли са или са обща площ на няколко стаи?
Две големи стаи с два свода между тях. Климатикът ще бъде поставен в едната стая, така че да духа срещу сводовете.
По-нормално е да се монтират два по-малки климатика в двете помещения. Така КПД ще е по-високо,тоест две малки машинки сумарно ще консумират по-малко от една голяма,шума ще е по-малък,течението на възд.струя ще е по-малко,инвестицията е горе долу същата. А и ако единия се повреди,втория ще си работи,докато тече ремонта.
Подкрепям думите на колегата stelaartoa че с 2 климатика ще е най-добре.
Благодаря! И сега ако се реша за два по-малки - какви да са те? 12-ки или 9-ки и каква марка - нащо започнах да се отказвам от Fujitsu - не знам, но се притеснявам от тези китайски сглобки - все пак ще дам около 3000 лв. :081:
Ами аз като балък съм си сложил 3 и сега ще слагам още едно.Недоволен клиент досега от Fujitsu не съм имал.
По-добре 12ки...А относно китайската сглобка - завода си е на марката,китайчетата само бачкат.Досега за толкова години да са изревали клиентите от "китайската сглобка".Имай впредвид,че и климите на ФФД за японския пазар се сглобяват пак там,в Китай.