Проблем с климатик Fujitsu AS A 12L
Здравейте! Бабалъка има такъв климатик, който е нов в смисъл не е работил, но му е изтекла гаранцията. Та какво се получава. Тръгва да работи, но след известно време /когато му скимне/ спира да духа студено и лампичката TIMER /червена на цвят/ мига три пъти. Можете ли да ме насочите каква е тази грешка. Рових в нета но не можах да намеря. Благодаря предварително!
Re:Проблем с климатик Fujitsu AS A 12L
shishkov78, конкретизирай първо точния модел...
Така пише на книжката която са му дали при покупката Fujitsu AS A 12L
Този модел мисля, че е конвенционален. Като на първо четене, извикай техник да провери работния кондензатор във външното тяло.
Щом е инверторен модел, предположението ми отпада.
Тази грешка означава липса на комуникация между вътрешното и външното тяло.
И как се решава този проблем?
Според теб как се решава? Викаш човек който разбира от тази материя и ти ремонтира машината. Като същевременно провери и останалите компоненти на машината. След като се отстрани повредата, се проверява работата и като хладилна част.
Такае да, но вече дядото е викал човек почнал е да сменя някъкви датчици/температурен спорд мен/ и пак нищо.А аз искам да събера достатъчно информация по случая за да сме "подковани" следващият път.Поздрави!
Ако майстора е решил да те излъже повярвай ми ще го направи колкото и да си "подкован".