Проблем или.... с Fujitsu ASYG 18 LFCA
Здравейте, от доста време попивам информация за климатиците и благодарение на форума научих доста неща. За добро или лошо си купих климатици Fujitsu 18 LFCA(88m3) и 12 LLCA(48m3). Досега нямах оплакване от тях топлят, но преди коледната малка ваканцийка отцъствахме от вкъщи и оставих климатиците а 17 градуса. След като се прибрахме установих че 18-ката се е изключил все едно съм му ударил STOP от дистанционното. Реших че от бързане съм го стопирал вместо да го намаля, но днес е направил същият номер. Звънях на фирмата от която го закупих/монтира и ми казаха че може би е от токов удар, според тях щом е работил 3 дни 25 до 27 значи нямало проблеми. Проверих в книжката и там си пише че има автоматично стартиране дори при спиране на захранването. Потърсих с търсачката подобен проблем но така и не открих. След като се беше изключил после си стартира нормално без някаква аномалия или мигане на индикации. Благодаря предварително
Отговор: Проблем или.... с Fujitsu ASYG 18 LFCA
Щом няма мигане на индикатори няма проблем.
Изключи го от контакта и извади батериите от дистанционното за 30 мин.
Интересно и техника това каза като го "преслуша" по телефона, но защо все пак спира и пак не тръгва.....има ли вероятност функцията да не е активирана.
п.п. Ще го направя това изключване не се бях сетил благодаря
п.п.2. VeleV Klima, благодаря за включването, не оспорвам мнението ти и качеството на тока, но тогава защо другият климатик работи, както телевизор пералня и всички електрически уреди - тази мисъл ме провокира да попитам тук в форума
Малко развитие по темата......След като преди три дни го рестартирах по описаният по горе начин, днес сутринта нямахме ток за около 3 часа след което климатика си стартира съвсем нормално и продължи да работи в режима зададен преди да спре захранването. Благодаря на взелите участие в темата.
п.п. Весело посрещане на новата 2014 година
Re: Отговор: Проблем или.... с Fujitsu ASYG 18 LFCA
Цитат:
п.п.2. VeleV Klima, благодаря за включването, не оспорвам мнението ти и качеството на тока, но тогава защо другият климатик работи, както телевизор пералня и всички електрически уреди - тази мисъл ме провокира да попитам тук в форума
Може да имаш локален ел. проблем, в разклонителя който ползваш
[ако ползваш разклонител за климатика да е смотан/куц/бездарен/дефектен]
или бушона/ринга към който ти е включен този климатик да се претоварва и да излчючва респективно.
Ако проблемът пак се повтори пробвай да го включиш директно без разклонител,
ако това е невъзможно, то тогава излползвай друг разклонител, качествен и изпитан.
Ако няма промяна намери начин и включи климатика към друга верига от дома ти,
която да не е натоварена с много ел. уреди.
Климатика е захранен директно без контакт. На токовият кръг който е вързан е самичък консуматор. Електрическата инсталация е нова от тази година, препазителя веднъж изключил няма да включи пак самичък.
Re: Отговор: Проблем или.... с Fujitsu ASYG 18 LFCA
Аха, да в такъв случай няма как сам да се пусне сам, незнаех че след като е спрял после пак си тръгнал сам.
Но как тогава ако е имало токов удар, да е бил само за него? а другия климатик с останалата техника си работи нормално?