Колебание между седмица и деветка
Здравейте!
Трябва да монтирам три климатика в апартамента си и поради ограничен бюджет се спрях на FUJI LM серията. Смятам да монтирам една 12-ка в хола за отопление на 23 кв.м. Холът е с изолация, южен и предстои смяна на дограма. Сигурно има много по-добри машини за целта, но толкова позволява бюджета!
Дилемата, обаче, са ми двете спални. И двете са по 12 кв.м. южна и източна, с изолация и пвц дограма. Гледам 7-ца и 9-ка от същата марка и серия и се колебая най-вече заради по-малкото( по-тънко) вътрешно тяло на седмиците. Като параметри, на хартия, ги дават почти еднакви, като седмицата е с по-голям КОП, а максималната отдавана мощност е еднаква. Разликата в цената е незначителна и не е фактор.
И все пак, ако някой има по-добро предложение за други марки и модели, бих бил доволен, но бюджета за трите трябва да се спази- около 3700-4000 макс.
За малкото, което съм отделил има ли смисъл изобщо да купувам клими или ще се ядосвам после? Не очаквам кой знае какво в тоя клас, но поне 22 градуса ми се иска да имам и не много шум. Апартаментът е в София, ЕПК, 13 етаж. Имам съседи от всякъде.
Отговор: Колебание между седмица и деветка
Не се научихте,няма 12,15,220........има топлоотдаване за даден обем.
И ти не се научи,че не можеш да бъдеш на всяка манджа мерудия!
Форумът е за това - да се пита и научава!
Не съм се научил, защото не съм учил това! Няма 12,15... Тогава ще напиша моделите- Fuji electric RSG 07 LMCA или Fuji electric RSG 09 LMCA за спалня 30 кубика.
Ако има някаква вътрешна изолация или ще се полага такава, задължително консултация с Темпекс. Те имат опит в оразмеряването на машини в помещения с такава изолация. Всичко останало е компромис. Може да се окаже, че в ония 22 кв.м. след полагане на изолацията, ще е необходима девятка!
Прехвърлете питането с в правилната тема.